Igor Grosu: Dacă Guvernul nu va aloca bani pentru organizarea alegerilor, ne rezervăm dreptul la proteste

Președintele interimar al Partidului Acțiune și Solidaritate, Igor Grosu, se arată nedumerit de tergiversarea de către Guvern a procesului de alocare a banilor pentru organizarea alegerilor anticipate. Liderul PAS și-a exprimat speranța că decizia privind alocarea fondurilor destinate scrutinului va fi luată la următoarea ședință a Executivului. În cazul în care, intenționat, nu va fi adoptată o astfel de decizie, liderul PAS spune că formațiunea sa va face apel la cetățeni, să iasă în stradă pentru a-și apăra dreptul la vot, notează IPN.

Potrivit președintelui interimar PAS, Republica Moldova dispune de banii necesari organizării alegerilor, iar Guvernul urmează să adopte cât mai curând proiectul de hotărâre privind alocarea lor. În caz contrar, liderul PAS nu exclude scenariul protestelor în masă.

„Banii sunt identificați, noi știm care sunt sursele de unde pot fi luați acești bani și sper că la următoarea ședință a Guvernului va fi adoptată decizia de alocare a banilor pentru organizarea alegerilor. În caz contrar, noi ne rezervăm posibilitatea, mă refer aici la cetățeni, să apărăm acest drept. Cei care încearcă să uzurpeze puterea se tem doar de cetățeni. Din păcate, ei nu se tem de procurori sau judecători, ci doar de cetățeni”, a spus Igor Grosu în cadrul emisiunii „Punctul pe Azi” de la TVR Moldova.

Președintele interimar PAS spune că în condițiile existenței decretului prezidențial privind data organizării scrutinului, nealocarea fondurilor destinate alegerilor ar reprezenta o încălcare a legii, pasibilă de pedeapsă.

„Bani sunt, există doar o încercare, pe care eu nu mi-o explic, din partea lui Dodon și a coaliției lui de a pune piedici bunei pregătiri a alegerilor. Mă bucur că CEC a adoptat calendarul electoral și toți actorii politici pot începe pregătirile. În plus asta reprezintă un argument pentru Executiv să-și îndeplinească misiunea. Dacă nu vor identifica bani, trebuie să fie conștienți că sunt pasibili de pedeapsă, inclusiv penală pentru că obstrucționează un proces legal”, a mai spus Igor Grosu.

Pentru organizarea alegerilor parlamentate anticipate este necesară suma de 125 de milioane de lei. Potrivit Comisiei Electorale Centrale.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.