Guvernul va aloca noi compensații consumatorilor casnici după ajustarea tarifului la gaz

Comisia Situații Excepționale a analizat, în cadrul unei ședințe, situația din sectorul energetic și măsurile necesare pentru eliminarea riscurilor sistării furnizării de gaze naturale. „Membrii comisiei au discutat despre posibilitatea alocării de compensații suplimentare pentru consumatorii casnici. Ajustarea sumei pentru compensații se va face ca urmare a revizuirii tarifului pentru consumatori solicitat de Moldovagaz. Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică urmează să analizeze și să aprobe, până la data de 31 ianuarie, noul tarif, după o verificare minuțioasă a calculelor prezentate de Moldovagaz”, se arată într-un comunicat de presă al Guvernului Republicii Moldova, precizează IPN.

În cadrul ședinței Comisiei Situații Excepționale, s-a mai decis ca centralele termo-electrice să ajusteze căldura furnizată în conformitate cu temperatura medie atmosferică, în limita de până la 10% de la valorile de calcul al energiei termice livrate către consumatori. „Implementarea măsurilor de raționalizare a consumului va duce la o scădere cu circa 5 milioane de m3 a consumului de gaz natural”, notează sursa citată.

Anterior, prim-ministra Natalia Gavrilița a anunțat public că tariful pentru un consum de până la 150 m3 lunar pentru consumatorii casnici va rămâne neschimbat, iar Guvernul va interveni de fiecare dată în ajutorul cetățenilor.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.