Fostul democrat Iurie Bolboceanu și medicul Anatol Ciubotaru – pe lista lui Usatîi la anticipate

Fostul democrat Iurie Bolboceanu, medicul Anatol Ciubotaru și șeful Zonei Economice Libere Bălți, Marin Ciobanu, sunt doar câteva dintre numele care se vor regăsi pe lista blocului electoral „Renato Usatîi” la alegerile parlamentare din 11 iulie. Liderul entității politice spune că va avea pe listă oameni profesioniști, atât membri ai Partidului Nostru, cât și persoane fără nicio afiliere politică, notează IPN.

Renato Usatîi, liderul blocului electoral cu același nume, spune că merge la alegerile din iulie cu o echipă de profesioniști,  iar după scrutin își propune ca formațiunea sa să preia șefia mai multor ministere. Pe lista blocului electoral se va regăsi fostul șef al Spitalului Republican, Anatol Ciubotaru.

„O persoană care nu este membru de partid, dar care este un luptător pentru reforme în medicină, o persoană care a condus Spitalul Republican și anul trecut a fost eliberată din funcție pentru că a testat medicii la un laborator privat, când astăzi deja statul are contracte cu laboratoarele private. Anatol Ciubotaru deja a pregătit strategia de dezvoltare a sistemului medical, pe care o va prezenta în curând”, a spus Renato Usatîi în cadrul emisiunii „Cutia Neagră” de la TV8.

Din echipa lui Renato Usatîi face parte și fostul deputat democrat, Iurie Bolboceanu, condamnat în 2017 pentru trădare de patrie și achitat 3 ani mai târziu, după ce instanța a constatat că faptele săvârșite de Bolboceanu nu întrunesc elementele infracțiunii care i-a fost incriminată.

„Ceea ce au făcut cu Iurie Bolboceanu pe timpul lui Plahotniuc, acea condamnare pe 17 ani, a fost o încercare de a-i intimida și de a-i speria pe toți ceilalți. Este o persoană profesionistă pe domeniul finanțelor”, a mai spus Usatîi.

Blocul electoral „Renato Usatîi” constituit din partidul Patria și Partidul Nostru a fost înregistrat ieri de Comisia Electorală Centrală. Potrivit Codului Electoral, pragul electoral pentru blocurile formate din 2 formațiuni politice este de 7%. 

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.