Donație cehă pentru un centru de îngrijiri paliative din raionul Strășeni

Un producător din domeniul echipamentului medical din Republica Cehă a donat paturi multifuncționale, în valoare totală de peste 37 de mii de euro, Centrului de îngrijiri paliative din satul Zubrești, raionul Strășeni. Donația a fost făcută din fondurile companiei în calitate de ajutor umanitar, transmite IPN.

Potrivit unui comunicat de presă emis de Ambasada Republicii Cehe în Moldova, compania a asigurat și transportarea paturilor către Republica Moldova, care au ajuns la Zubrești pe 6 mai. Descărcarea autocamionului a fost urmată de montarea acestora și instruirea necesară a personalului în utilizarea paturilor performante.

Paturile cehe pot fi văzute în multe spitale din Moldova, iar în cadrul Ajutorului COVID-19 acordat de Republica Ceha au fost livrate paturi speciale pentru secțiile de reanimare din spitalele orașului Căuşeni şi Călăraşi.

„Compania noastră este un producător important din Republica Ceha în domeniul echipamentului medical. De câțiva ani, furnizăm paturi multifuncționale instituțiilor medicale din Republica Moldova, atât în cadrul cooperării pentru dezvoltare a Cehiei, cât și prin licitații pentru alți donatori internaționali”, se arată în comunicat al Ambasadei.

Istoria relațiilor dintre compania cehă și Centrul de îngrijiri paliative moldovenești din Zubrești a început în 2015, când compania a livrat primele șase paturi finanțate din fondurile Cehe de Cooperare pentru Dezvoltare.

Hospice-ul din Zubrești oferă anual îngrijiri paliative la peste 400 de pacienți de pe întreg teritoriul Republicii Moldova.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.

IPN LIVE