Deputații Partidului Șor sunt mulțumiți de dialogul cu șefa statului

Deputații Partidului politic Șor sunt mulțumiți de dialogul cu șefa statului, Maia Sandu. După discuții, deputata Marina Tauber a declarat că a fost un dialog „deschis și constructiv, din ambele părți”. Ea crede că cele discutate va ajuta Moldova să iasă din criza pandemică, politică, economică și socială, transmite IPN.

În declarațiile făcute după discuții, Marina Tauber a remarcat că prioritatea Platformei Pentru Moldova și a Partidului Șor a fost, este și va fi sănătatea cetățenilor. „Noi trebuie să facem tot posibilul ca, în scurt timp, vaccinul calitativ să ajungă în Republica Moldova. În acest sens, domnul Ilan Șor și echipa Pentru Moldova s-a adresat statului Israel și conducerii statului, care este practic primul în lume care a depășit criza pandemică și e pe cale de a termina campania de vaccinare și de a deschide într-un fel porțile statului în diferite domenii și sfere”, a spus deputata.

Potrivit ei, poziția privind alegerile anticipate, dar și asupra candidaturii primului ministru se menține. Candidatura susținută este Mariana Durleșteanu, dar sunt gata să dialogheze privind diferite opțiuni, care să fie în interesul cetățenilor. „Sunt sigură că unica soluție pentru Republica Moldova sunt alegerile anticipate și sunt gata pentru aceste alegeri, imediat cum situația pandemică este soluționată și oamenii vor putea ieși din case fără a se îmbolnăvi. Până atunci, trebuie instalat un guvern plenipotențiar, cu drepturi depline”, a declarat Marina Tauber.

Fiind întrebată unde se află deputatul Ilan Șor și care este poziția lui privind vaccinarea, Marina Tauber a spus că îi va transmite întrebarea deputatului, și acesta, dacă va crede de cuviință, va răspunde prind intermediul departamentului de PR.

Deputatul Denis Ulanov a apreciat dialogul cu Maia Sandu ca fiind unul constructiv. El a spus că au discutat cu președintele nu doar despre alegeri anticipate sau candidatura Marianei Durleșteanu la funcția de premier, dar celelalte aspecte vor fi făcute publice de Maia Sandu dacă va crede de cuviință.

Denis Ulanov a mai spus că așteaptă că președintele va avea o atitudine politică echilibrată față de poziția fiecărei fracțiuni în parte și a Parlamentului în general. El spune pune că deputații sunt conștienți că țara are nevoie de măsuri radicale, iar rolul președintelui este de a lua acele decizii care sunt în interesele statului. În opinia sa, lockdown-ul este ceva care va genera consecințe economice și e nevoie de un guvern funcțional și de consolidarea fracțiunilor, așa ca acest lockdown să fie susținut de stat.

Într-un comunicat de presă, liderul Partidului Politic Șor, Ilan Șor, menționează că, pentru a învinge pandemia și a salva viețile oamenilor, este nevoie de introducerea unui lockdown, cu condiția că statul va susține mediul de afaceri și va asigura cetățenii cu veniturile necesare ca să nu îndure foame.
 
Astăzi, 16 martie, președintele are programate consultări cu fracțiunile și grupurile parlamentare referitor la situația politică curentă. Maia Sandu va avea loc consultări cu deputații din grupul parlamentar Pro Moldova (ora 10.00); cu deputații din Partidul Democrat (ora 11.00) și deputații din Partidul Platforma Demnitate și Adevăr (13.00). Cu deputații din Partidul Acțiune și Solidaritate, șefa statului urmează să aibă consultări începând cu ora 14.00, iar cu parlamentarii din Partidul Socialiștilor – la ora 15.00. După consultări, președintele Maia Sandu va face declarații de presă.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.