Consulatul României face precizări cu privire la programul de activitate

Începând cu data de 22 ianuarie, în fiecare zi de vineri, Secția consulară a Ambasadei României la Chișinău va organiza numai sesiuni de depunere a jurământului de credință față de România. Anunțul a fost făcut de Ambasada României la Chișinău, transmite IPN.

Astfel, sesiuni de depunere a jurământului vor putea fi solicitate de luni până vineri, între orele 08.00-13.00 și 14.00-16.00. Servicii de preluare a actelor notariale, de stare civilă, pașapoarte și vize vor fi prestate de luni până joi, între orele 08.00-13.00 și 14.00-16.00. Eliberarea documentelor de stare civilă și a vizelor va fi posibilă de luni până joi între orele 08.00-13.00. Pașapoartele vor fi eliberate de luni până joi, între orele 14.00-16.00.

Accesul în incinta Secției consulare va fi permis numai cu mască de protecție, fără simptome asociate infecției COVID-19, cu menținerea distanței fizice și prezentarea e-mailului care confirmă data programării. În sala de așteptare nu va fi admisă prezența a mai mult de opt-zece persoane, în același timp. Solicitanții sunt îndemnați să nu se prezinte la Secția Consulară însoți de minori.

Serviciile consulare sunt gratuite. Programările pot fi obținute exclusiv prin portalul www.econsulat.ro.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.