Componența Comisiei Electorale Centrale, completată

Componența Comisiei Electorale Centrale este completă. Parlamentul a susținut numirea în funcție a celui de-al nouălea membru. Este vorba despre Teodora Vanghelii, propusă de către Blocul Comuniștilor și Socialiștilor, transmite IPN.

Pentru numirea Teodorei Vanghelii în funcția de membru CEC au votat atât deputații din BCS, cât și cei din Partidul Acțiune și Solidaritatea. După procedura de vot, Vanghelii a depus jurământul în plenul Parlamentului.
 
Membrii CEC sunt numiți de către Parlament cu votul majorității deputaților. Din cei nouă membri, unul este propus de președintele țării, iar opt sunt propuși de fracțiunile parlamentare, proporțional numărului de mandate deținute.

Pavel Postica este membrul desemnat de președintele țării. PAS i-a delegat pe Alexandru Berlinschii, Angelica Caraman, Sergiu Gurduza, Ludmila Lupașco și Alexandru Musteața, iar BCS – pe Lilian Enciu, Vasile Postolache și Teodora Vangheli.

Fracțiunea Partidului Șor a făcut două tentative de a propune un membru CEC, înaintându-i pe rând pe Vadim Banaru și Iulian Balan, însă niciunul nu a fost susținut de plen.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.