CMC aprobă un plan de acțiuni pentru prevenirea și combaterea HIV/SIDA

Consiliul municipal Chișinău a aprobat un plan de acțiuni pentru prevenirea și combaterea HIV/SIDA și al infecțiilor cu transmitere sexuală pentru anul 2021, în contextul pandemiei COVID-19. Bugetul prevăzut este de 500 de mii de lei, transmite IPN.

Planul prevede activități de informare, educare, prevenire a HIV/SIDA, infecțiilor cu transmitere sexuală, tuberculozei și hepatitei. Activitățile vor fi implementate prin instituțiile medicale publice, centrele medicilor de familie, centrele prietenoase tinerilor și Dispensarul de dermatovenerologie.

40% din buget sau 202 mii de lei sunt pentru crearea de materiale video sau audio, postări pe internet, ateliere de lucru. Veronica Herța, secretarul Fracțiunii Partidului Liberal în CMC, consideră că suma este exagerat de mare. Boris Gîlca, șeful adjunct al Direcției sănătate, a remarcat că activitățile de informare sunt multiple, nu doar cele indicate. Investițiile pentru prevenție sunt mult mai eficiente și mai ieftine decât tratamentul, a mai spus responsabilul.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.