CMC acoperă costul reabilitării infrastructurii aferente serviciului public de apă

Consiliul municipal Chișinău a votat alocarea sumei de 33 de milioane de lei pentru acoperirea costului lucrărilor capitale de reabilitare a infrastructurii tehnico-edilitare aferente serviciului public de apă și de canalizare, suportate de SA „Apă-Canal Chișinău” în perioada anilor 2020-2021, transmite IPN.

Anatolie Lichii, director general interimar al ACC a informat că din fondurile întreprinderii, în 2020-2021, au fost reabilitați șapte kilometri de rețea. Rețeaua a fost pozată între anii 1965-1985, având termenul de exploatare depășit de două sau chiar de trei ori. Responsabilul a precizat că, potrivit cadrului legal, finanțarea ține de competența delegatarului serviciului de apă și canalizare.

Pentru a îmbunătăți situația vizavi de starea rețelelor, în anul 2013 au fost contractate împrumuturi și granturi pentru finanțarea unui amplu Program de Investiții Prioritare, rambursarea împrumuturilor fiind pusă în sarcina SA „Apă-Canal Chișinău”.

SA „Apă-Canal Chișinău” deține în administrare două mii de kilometri de rețele de apeduct și 1200 de kilometri de rețele de canalizare. Iar starea de amortizare a acestora este de peste 70%. În baza contractelor de împrumut au fost reabilitați 120 de kilometri de rețele de apeduct și șapte kilometri de rețea de canalizare.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.