CEC decide desfășurarea turului doi la Bălți cu Nicolai Grigorișin și Boris Marcoci

Comisia Electorală Centrală a stabilit că turul II al alegerilor pentru funcția de primar al municipiului Bălți va avea loc pe 19 decembrie. După suspendarea înregistrării concurentului electoral Marina Tauber, în turul doi vor participa candidatul independent Nicolai Grigorișin și următorul clasat, conform rezultatelor primului tur, candidatul PAS, Boris Marcoci. La scurt timp după luarea acestei decizii, Partidul Acțiune și Solidaritate a anunțat, pe pagina de Facebook a formațiunii, că își retrage candidatul, transmite IPN.

Potrivit deciziei CEC, Consiliul electoral al circumscripției electorale municipale Bălți nr. 2 va aproba, prin hotărâre, textul buletinului de vot pentru cel de-al doilea tur de scrutin al alegerilor locale noi a primarului municipiului Bălți. Înscrierea în buletinul de vot a celor doi candidați se va face în ordinea descrescătoare a numărului de voturi valabile obținute în primul tur de scrutin. Dacă unul din cei doi candidați se retrage din cursa electorală până cel târziu cu 7 zile înainte de ziua votării, scrutinul se va desfășura între candidatul rămas și următorul candidat care a acumulat cel mai mare număr de voturi în primul tur.

Votarea în cadrul celui de-al doilea tur al alegerilor locale noi se va face în baza acelorași liste electorale utilizate la primul tur și în conformitate cu particularitățile exercitării dreptului la vot la alegerile locale aprobate anterior de către CEC.

Totodată, CEC a stabilit că suma mijloacelor financiare ce pot fi transferate pe contul „Fond electoral” al concurenților electorali, participanți în turul II, nu va depăși valoarea plafonului stabilit anterior pentru alegerile locale noi din 21 noiembrie, în care se includ și cheltuielile deja raportate pentru primul tur de scrutin.

Turul doi al alegerilor urma să se desfășoare pe 5 decembrie, dar CEC l-a suspendat, constatând imposibilitatea organizării scrutinului cu participarea unui singur candidat, după ce Judecătoria Bălți a hotărât anularea înregistrării concurentului electoral Marina Tauber, desemnat de Partidul Politic Șor.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.