Alte 100 de mii de doze de vaccin antigripal vor ajunge în țară în zilele următoare

100 de mii de doze de vaccin antigripal – dintre care 85 de mii de doze oferite cu titlu de donație din partea Statelor Unite ale Americii și 15 mii de doze achiziționate de către Republica Moldova prin intermediul UNICEF – vor fi livrate în zilele imediat următoare, a comunicat șeful Secției supravegherea epidemiologică a gripei și infecțiilor respiratorii de la Agenția Națională pentru Sănătate Publică (ANSP), Ștefan Gheorghiță, contactat de IPN.

„Avem informație că zilele acestea în republică va ajunge încă 100 de mii de doze de vaccin antigripal, care va fi repartizat conform planului de vaccinări antigripale în toate instituțiile medicale din Republica Moldova”, a adăugat Ștefan Gheorghiță.

Vaccinarea antigripală derulează deja, cu cele 100 de mii de doze procurate din Federația Rusă, prin Compania Națională de Asigurări în Medicină. Primul lot (7 mii de doze) a fost destinat vaccinării personalului medical implicat în acordarea asistenței medicale persoanelor cu COVID-19, iar cel de-al doilea lot ( 93 de mii de doze) a fost distribuit instituțiilor medico-sanitare publice, pentru imunizarea contingentelor profesionale și celor cu risc sporit de îmbolnăvire.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.