Adresarea președintelui ales: Situația în țară este gravă

„Împreună trebuie să oprim această tentativă de uzurpare a puterii”. Cu acest mesaj a venit către cetățeni președintele ales, Maia Sandu, într-un adresare, transmisă la postul public Moldova 1. Politiciana susține că actualul Parlament trebuie să plece, întrucât el acționează împotriva poporului. „Astăzi în Parlament nu există 51 de deputați responsabili cu care să poți face o guvernare pentru oameni”, a declarata Maia Sandu, citată de IPN.

Președintele ales a menționat că oamenii nu au loc în spitale, medicii sunt la limita puterilor, tot mai mulți oameni nu-și pot întoarce datoriile, pensionarii nu au bani de mâncare și de lemne de foc, agricultorii sunt disperați din cauza consecințelor secetei, micii antreprenori nu reușesc să-și salveze afacerile. Potrivit ei, situația în țară este gravă, iar, între timp, în Parlament se întâmplă lucruri rușinoase.

„În aceste zile s-a constituit o nouă majoritate parlamentară PSRM-Șor, care nu are respect nici pentru lege, nici pentru oameni. Socialiștii, în disperare că au pierdut alegerile, de frică că vor trebui să răspundă pentru fărădelegile pe care le-au comis, au făcut alianța PSRM-Șor ca să poată adopta legi care să le permită să fure în continuare nepedepsiți”, susține Maia Sandu.

Lidera Partidului Acțiune și Solidaritate a declarat că, în Parlament, majoritatea PRSM-Șor a votat în mare grabă mai multe legi antipopulare, cu încălcarea normelor parlamentare și a Constituției”.

„În legea bugetului votată ieri în 3 minute, fără nicio dezbatere, nu se regăsesc suficienți bani pentru a ajuta păturile nevoiașe, pentru medicină, agricultori sau micii antreprenori. Legea cu privire la retragerea SIS-ului din controlul președintelui înseamnă micșorarea puterii președintelui ales. Oamenii au spus că vor un Președinte care să lupte cu hoții, mai ales cu cei din Parlament. SIS-ul nu este bagajul de mână al lui Dodon. SIS-ul este instituția care îi oferă Președintelui posibilitatea să-și îndeplinească mandatul. Iar mandatul meu este împotriva corupției. Ei vor să șteargă toate urmele, să-și ascundă toate dosarele”, a notat Maia Sandu.

Politiciana a mai spus că PAS a depus contestație la Curtea Constituțională și că va cere anularea tuturor „legilor antipopulare pe care alianța PSRM-ȘorR le votează cu încălcarea Constituției”.

„Împreună trebuie să oprim această tentativă de uzurpare a puterii. Oamenii cer anticipate. Noi vom face ce ne cer oamenii. Duminică, pe 6 decembrie, la ora 11.00, vom organiza o „Consultare cu cetățenii” în Piața Marii Adunări Naționale. Duminică vom ieși să oprim tentativa de uzurpare a puterii”, a mai spus Maia Sandu.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.