logo

Moldova își intensifică relațiile cu Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică


https://www.ipn.md/index.php/ru/moldova-isi-intensifica-relatiile-cu-organizatia-pentru-cooperare-si-dezvoltare-7965_1099279.html

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene, împreună cu Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică, au pregătit textul unui memorandum de înțelegere, a comunicat vicepremierul Nicu Popescu, ministru de externe, în cadrul unor declarații de presă susținute după seminarul dedicat perspectivelor de cooperare OCDE, transmite IPN.

„Suntem angajați într-un proces de dezvoltare a unei relații mai structurate, mai profunde cu Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică, o organizație care reunește 38 dintre cele mai prospere și moderne state din lume”. „OCDE tradițional ajută statele candidate pentru aderarea la Uniunea Europeană să-și modernizeze administrația publică și economiile astfel încât statele candidate pentru aderarea la Uniunea Europeană să se pregătească mai repede și mai intens de momentul de aderare”, a spus Nicu Popescu. „Scopul și obiectivul nostru comun este ca atât memorandumul de înțelegere, cât și planul de acțiuni să fie semnat pe parcursul acestei toamne”, a precizat vicepremierul.

William Tompson, șeful Diviziei EURASIA din cadrul Organizației pentru Cooperare și Dezvoltare Economică, a spus că memorandumul de înțelegere este o formă de colaborare foarte rar utilizată de către OCDE în legătură cu statele non-membre. Viteza cu care au răspuns statele membre OCDE la dorința de a semna acest memorandum de înțelegere cu Moldova este o dovadă a recunoștinței angajamentului țării față de reformele de care are nevoie.