logo

Vremea rece face primele victime


https://www.ipn.md/index.php/ro/vremea-rece-face-primele-victime-7967_1016146.html

Institutul de Medicină Urgentă anunţă primele cazuri de hipotermie în actualul sezon rece. Un bărbat de aproximativ 50-60 de ani a fost găsit fără suflare în această dimineaţă, 27 octombrie, pe strada Puşkin, colţ cu Mitropolit Varlaam.

Petru Craveţ, responsabil pentru relaţiile cu presa al instituţiei, a declarat pentru IPN că pe corpul bărbatului nu au fost depistate semne vizibile de moarte violentă. Medicina legală urmează să stabilească cauza exactă a morţii. Medicii presupun că bărbatul, fără loc permanent de trai, a îngheţat de frig.

Într-un alt caz, o femeie de 67 de ani, originară din raionul Hânceşti, a fost găsită în stare de hipotermie generală avansată într-o fâşie forestieră din cartierul Poşta Veche din capitală. După ce i-a fost acordat primul ajutor, femeia a fost transportată la spital pentru investigaţii.

Tot în capitală, un boschetar s-a adăpostit în subsolul unui liceu de pe strada Alecu Russo, unde duminică, 26 octombrie, a fost înregistrat un incendiu. Se presupune că acesta a fost provocat de bărbatul care vroia să se încălzească. În consecinţă, bărbatul de 44 de ani a suferit arsuri severe pe 60% din suprafaţa corpului. Acesta a fost transportat la Centrul Republican de Combustie.