logo

Voronin către diasporă: Vă așteptăm acasă, într-o republică revenită la normalitate


https://www.ipn.md/index.php/ro/voronin-catre-diaspora-va-asteptam-acasa-intr-o-republica-8011_1082889.html

Într-un mesaj adresat „moldovenilor care își câștigă bucata de pâine în străinătate”, liderul Partidului Comuniștilor, Vladimir Voronin, spune că îi așteaptă acasă, într-o republică revenită la normalitate. „Noi suntem capabili să reinstaurăm ordinea, legea și dreptatea. Ce și cum avem de făcut știm nu din gazete sau din cărțile despre altcineva și altceva. Am demonstrat deja, la vremea respectivă, că putem face și lucruri bune”, susține fostul președinte, care candidează la alegerile din 11 iulie, în bloc, pe o listă comună, cu Partidul Socialiștilor, transmite IPN.

„Știm bine când și de ce moldovenii au început să-și lase casa și să plece în lumea mare. Cine era pe atunci – mai este și astăzi la guvernare. În anii când am guvernat noi, comuniștii, procesul a fost încetinit într-o anumită măsură. Dar n-a fost posibil să-l oprim, pentru că prea gravă și prea degradată a fost moștenirea, iar prin lovitura de stat din aprilie 2009 am fost înlăturați de la putere. Au urmat 12 ani în care numai un chior sau un rău voitor nu vrea să vadă și să recunoască înrăutățirea acestei situații. O stare de lucruri care, dacă e să o spunem mai de-a dreptul, este nu altceva decât „alungarea poporului din țară și pregătirea teritoriului pentru venirea străinilor””, afirmă Vladimir Voronin.

Fostul șef de stat susține că a făcut ce a putut. S-a retras în toamna anului 2009, „din proprie inițiativă și nesilit de nimeni, lăsând pe alții să facă mai mult și mai bine”. „Le-am oferit locul, dacă i-am tot văzut bătându-se cu pumnul în piept că ei știu cum, că ei pot, că ei vor fi ajutați de Occident să înflorească din nou Moldova noastră dragă... Vremea a arătat cât de naivi – ca să nu zic altfel – am fost și eu, și dumneavoastră. Cât de ușor ne-au fraierit toți acești Ghimpu, Lupu și Filat. Ghidați din străinătate, unde munciți voi astăzi nu în calitate de ingineri, tehnologi sau învățători, ca acasă, ci mai mult în calitate de slugi”, menționează liderul comunist.

„Vă mai fac și o propunere, tot foarte simplă, pentru cei cu totul grei de cap: „arătați, numiți măcar un lider de partid, măcar un singur partid (din cea mai monstruoasă coaliție pe care au avut-o vreodată moldovenii) care, după ce ne-au plecat pe noi în 2009, au făcut ceva bun pentru țara noastră, pentru poporul ei, pentru dumneavoastră personal!. Măcar unul găsiți. Și numiți-i faptele. Faptele, nu vorbele, căci meșteri la vorbit avem mai mulți decât norma la un metru pătrat”, a declarat Vladimir Voronin.

„Numai după autoigienizare vom înțelege și ce avem de făcut împreună – pentru binele comun”, a mai spus Vladimir Voronin, care este cap de listă al Blocului electoral al Comuniștilor și Socialiștilor.

Politicianul îndeamnă cetățenii să voteze pentru cine găsesc de cuviință, dar tare ar fi bine ca, înainte de asta, să se gândească bine la celea ce le-a spus el.