logo

Volumul vânzărilor serviciilor de internet la puncte fixe a crescut


https://www.ipn.md/index.php/ro/volumul-vanzarilor-serviciilor-de-internet-la-puncte-fixe-a-crescut-7966_1016988.html

În perioada ianuarie – septembrie, numărul abonaţilor la serviciile de acces la internet la puncte fixe a crescut cu 6,6% şi a totalizat 497,7 mii. Volumul cumulat al vânzărilor acestor servicii a sporit cu 15,7%, până la 731 de milioane de lei, anunţă ANRCETI, citat de IPN.

Cei mai mulţi abonaţi beneficiază de viteze de acces la reţeaua globală cuprinse între 30 şi 100 Mbps. Cel mai mic număr de abonaţi au preferat viteze de peste 100 Mbps.

Potrivit raportului ANRCETI, cea mai mare parte din veniturile înregistrate de furnizorii de servicii transmisiuni de date şi internet fix, peste 689 de milioane de lei, a fost obţinută din vânzarea serviciilor de acces la internet.

În perioada de raport, cele mai mari creşteri ale vânzărilor au fost înregistrate de companiile Starnet Soluţii şi Moldtelecom. La finele trimestrului trei al anului 2014, cotele de piaţă ale companiilor Moldtelecom şi Starnet Soluţii pe segmentul servicii transmisiuni de date şi internet fix, în funcţie de cifra de afaceri, erau de 64,4% şi, respectiv, 20,4%.

În Republica Moldova serviciile transmisiuni de date şi internet fix sunt prestate de 61 de furnizori.