logo

Vladimir Putin s-a adresat națiunii ruse


https://www.ipn.md/index.php/ro/vladimir-putin-s-a-adresat-natiunii-ruse-7965_1097806.html

În legătură cu revolta grupării Wagner, parte a războiului pe care îl poartă Federația Rusă în Ucraina, președintele Vladimir Putin a lansat o adresare către națiune, în care a apelat inclusiv la „acei care, prin înșelăciune sau amenințări, au fost implicați într-o aventură criminală, impuși să comită o infracțiune gravă – o rebeliune armată”, transmite IPN.

Telegrafic, iată principalele mesaje ale discursului lui Vladimir Putin: are loc o acțiune de înaltă trădare; în Rusia se încearcă organizarea unei rebeliuni; statul va reacționa dur la ceea ce se întâmplă, rebelii vor primi pedeapsa necesară; situația la Rostov-pe-Don este complicată: activitatea administrației civile și militare este blocată; armata și oamenii legii au primit toate ordinele necesare; rebelii au fost îndemnați să înceteze activitățile criminale și să pună punct „greșelii fatale”.

Totodată, Vladimir Putin a mai spus că „Rusia de astăzi duce o luptă dură pentru viitorul său, respingând agresiunea neonaziştilor şi a stăpânilor lor. Practic, întreaga mașină militară, economică și informațională a Occidentului este îndreptată împotriva noastră. Luptăm pentru viața și siguranța poporului nostru, pentru suveranitatea și independența noastră. Pentru dreptul de a fi și de a rămâne Rusia - un stat cu o istorie de o mie de ani”.