logo

Vizita lui Traian Băsescu este o confirmare a sprijinului necondiţionat, expert


https://www.ipn.md/index.php/ro/vizita-lui-traian-basescu-este-o-confirmare-a-sprijinului-neconditionat-7978_1006622.html

Vizita preşedintelui României, Traian Băsescu, la Chişinău, reflectă interesul şi angajamentul României pentru Republica Moldova şi pentru parcursul european al ţării. Este o confirmare a sprijinului necondiţionat, oferit de statul român de-a lungul a peste 20 de ani de independenţă. De această părere este directorul executiv al Asociaţiei pentru Politică Externă, Victor Chirilă.

Solicitat de IPN, Victor Chirilă a menţionat că în ultimul timp, în special datorită angajamentului preşedintelui Traian Băsescu, vedem proiecte de anvergură în domeniul infrastructurii. În sfârşit, s-a ajuns la un parteneriat axat pe proiecte concrete, care vor ajuta Republica Moldova să se integreze nu doar în piaţa economică a României, dar şi cea a Uniunii Europene.

Victor Chirilă este de părere că vizita lui Traian Băsescu la Chişinău este o încurajare pentru toţi cei care optează pentru direcţia europeană a Republicii Moldova. Totodată, este o încurajare pentru elita politică din Moldova să pună în practică această opţiune, dar şi pentru întreaga societate. Cu siguranţă, această vizită este un imbold de a continua reformele şi acţiunile pe care le cere şi le presupune agenda de integrare europeană, a spus directorul APE.

Preşedintele României, Traian Băsescu, a efectuat o vizită oficială la Chişinău, miercuri 17 iulie, la invitaţia preşedintelui Republicii Moldova, Nicolae Oficialul român a avut mai multe întrevederi cu lideri politici, dar şi reprezentanţi ai societăţii civile şi oameni de cultură din Republica Moldova.