logo

Violeta Ivanov: Societatea a fost dezinformată în ultimele zile, de dragul anticipatelor


https://www.ipn.md/index.php/ro/violeta-ivanov-societatea-a-fost-dezinformata-in-ultimele-zile-7965_1078265.html

Unii deputați și partide au dezinformat societatea în ultimele zile, de dragul anticipatelor, pe subiectele legii privind funcționarea limbilor, dar și pe subiectul Stadionului Republican, a spus Violeta Ivanov, deputată în Platforma „Pentru Moldova”, într-un briefing de presă, transmite IPN.

Potrivit ei, modul în care politicienii au folosit tema limbii, pentru a nemulțumi cetățenii și a-i scote în stradă, arată isteria și desperarea acestor politicieni. Cetățenii trebuie să știe că proiectul de lege privind funcționarea limbilor, votat săptămâna trecută în Parlament, se referă la funcționarea și reglementarea tuturor limbilor vorbite pe teritoriul țării. „Toți cetățenii trebuie să se bucure de acces egal la informație, chiar dacă vorbesc și alte limbi. În paralel, autoritățile trebuie să-și asume responsabilitatea, să asigure studierea calitativă de către minoritățile naționale a limbii de stat și să le creeze condiții necesare pentru ocrotirea și dezvoltarea limbilor minorităților etnice”, a spus parlamentară.


În altă ordine de idei, Violeta Ivanov a spus că Parlamentul a votat, săptămâna trecută, ca terenul Stadionului Republican să revină în proprietatea publică a satului. La propunerea deputaților Platformei, a fost introdus un amendament care stipulează expres că pe acest teren pot fi construite exclusiv obiective sportive și obiective culturale, nu blocuri de locuit sau spații comerciale.

Deputata susține că unele partide și deputați din Parlament recurg tot mai des la tehnici de manipulare și dezinformare în speranța că vor putea consolida o parte din populație „împotriva unor subiecte destul de importante pentru țară, împotriva deputaților constructivi, împotriva deputaților responsabili, care depun eforturi și care, de ce nu, fac compromisuri, exclusiv în interesul cetățenilor”.

„Cât de ipocrit trebuie să fii ca să te gândești în această situație, destul de complicată, la interesele înguste politice? Care este motivul haosului pe care-l provocați, stimați colegi deputați și lideri de partide politice? De ce insistați pe o agenda care promovează falsuri, dezinformează cetățenii și care divizează societatea. Oare revenirea SIS-ului sub control parlamentar a meritat eforturile voastre de instigare la ură. Deputații care sunt împotrivă cunosc foarte bine legislația Republicii Moldova, și anume că într-o țară parlamentară SIS-ul se supune legislativului și nu președintelui țării”, a spus ea.

Violeta Ivanov a mai remarcat că deputații din Platforma „Pentru Moldova” sunt gata de alegeri anticipate.