logo

Violeta Ivanov: Peste patru ani nu vor exista sate fără iluminat stradal


https://www.ipn.md/index.php/ro/violeta-ivanov-peste-patru-ani-nu-vor-exista-sate-8008_1076960.html

Candidata la funcția de președinte al Republicii Moldova din partea Partidului Politic „Șor”, Violeta Ivanov, a finalizat prima etapă a campaniei electorale. În cadrul unui briefing de presă, aceasta a spus că a avut întâlniri cu mii de cetățeni din diferite localități din țară și a reiterat obiectivele din programul său electoral, transmite IPN.

Am fost în sute de localități și m-am întâlnit cu mii de cetățeni. Cu tineri și bătrâni, oameni de diferite profesii, oameni de diferite viziuni și naționalități, care au salutat programul nostru electoral și așteaptă implementarea lui cât mai urgent. Astăzi avem un document finalizat, care oferă răspunsuri și soluții concrete pentru fiecare problemă cu care se confruntă cetățenii în Republica Moldova”, a declarat Violeta Ivanov.

Candidata vede programul său electoral pentru prezidențiale „Moldova 2020-2024” ca pe o linie directoare. Ea spune  că se va concentra pe câteva direcții prioritare:  infrastructura și dezvoltarea regională, agricultura, protecția socială și medicina și, desigur, lupta cu corupția. Iar investițiile și majorarea veniturilor la buget vor crea condiții pentru dezvoltarea satelor Moldovei, promite candidata.

Vom asigura conectarea la apă potabilă de calitate și vom asigura și cu rețeaua de gaz toate localitățile din Republica Moldova. Peste patru ani nu vor exista sate fără iluminat stradal, iar în cel mai scurt timp vom implementa o concepție rutieră care să asigure circulația transportului public din sat în centru raional de câteva ori pe zi”, a menționat Violeta Ivanov.

Despre agricultori, a spus că vor fi încurajați să producă mai mult ți li se va garanta piață de desfacere.

Pentru tineri, programul candidatei prevede stimularea angajării în câmpul muncii și asigurarea indemnizațiilor de până la 24 de mii de lei la naștere, dar și alocații lunare pentru îngrijirea copiilor până la 18 ani.

Un alt obiectiv menționat de Violeta Ivanov este asigurarea unui salariu minim de 10 mii de lei până în 2024. Tot până atunci, pensiile nu vor fi mai mici de 5000 de lei, promite candidata.