logo

Victor Gurău: Cred că în timpul apropiat vom avea un guvern


https://www.ipn.md/index.php/ro/victor-gurau-cred-ca-in-timpul-apropiat-vom-avea-un-7978_1024404.html

Cred că în timpul apropiat vom avea un guvern, iar candidatura premierului va fi înaintată de către PDM. Declaraţia a fost făcută de către analistul politic, Victor Gurău, în cadrul emisiunii „Pahomi” de la postul de televiziune „Realitatea TV”, transmite IPN.

„Există în Parlament un nucleu dur care conştientizează riscurile interne şi externe ale statului. Pe plan intern avem forţe agresive, care pun în pericol statalitatea. Pe plan extern există conflictul din Ucraina, războiul din Siria, migranţii care au invadat Europa etc. Astfel, Guvernul va fi investit”, a argumentat Gurău.

Analistul consideră candidatura lui Vlad Plahotniuc pentru funcţia de prim-ministru atât negativă, cât şi pozitivă. „Dacă e să ne uităm sub aspect negativ, am o temere că sistemul politico-oligarhic va fi cristalizat şi va concentra toate resursele statului. Sunt contra ca o grupare politico-oligarhică să controleze excesiv statul. Partea pozitivă este că dacă luăm în considerare riscurile enumerate mai sus, există necesitatea unui nucleu dur de putere. Timp de şase ani noi am avut un vid de putere, care era exercitată pe domenii de interese” , a spus Victor Gurău.

În opinia lui, PDM nu va înainta candidatura lui Iurie Leancă pentru funcţia de premier. „Cel mai probabil, PDM va înainta candidatura lui Vlad Plahotniuc”, a opinat Gurău.