logo

Veaceslav Valico: N-am luat bani nici de la Plahotniuc, nici de la Platon


https://www.ipn.md/index.php/ro/veaceslav-valico-n-am-luat-bani-nici-de-la-8004_1082833.html

Introducerea votului electronic și oferirea posibilității cetățenilor de a stopa proiectele antipopulare. Acestea sunt unele dintre prioritățile candidatului independent, Veaceslav Valico, în eventualitatea în care va obține funcția de deputat în Parlamentul Republicii Moldova. Valico spune că nu este susținut financiar nici de fostul lider PDM, Vlad Plahotniuc și nici de controversatul om de afaceri, Veaceslav Platon, deși ultimul a fost înregistrat oficial de CEC în calitate de persoană de încredere, notează IPN

În timpul
dezbaterii electorale organizate de IPN candidatul independent Veaceslav Valico a criticat felul în care a fost guvernată Republica Moldova de la obținerea Independenței, menționând că la putere s-au tot perindat clanuri mafiote care au furat din banii publici, ignorând problemele reale ale cetățenilor.

„Eu voi insista pe amnistia persoanelor care s-au împotmolit în creditele luate de la companiile de microfinanțare. Voi face regulă în domeniul farmaceutic, farmaciile noastre fură cetățenii în proporție de 50%”, a spus Vaceslav Valico, candidat independent.


De asemenea, candidatul independent își propune includerea cetățenilor în procesul decizional al țării, prin oferirea dreptului de veto. Potrivit lui, oamenii trebuie să aibă posibilitatea de a stopa proiectele care contravin intereselor societății.

Soluția este simplă, să fie introdus votul electronic, să fie introdusă legea privind inițiativa legislativă, ca să nu mai existe monopolul asupra adoptării legilor. Ei acced în Parlament pentru a adopta doar acele legi care le facilitează posibilitățile de a ne fura. Și cel mai important este dreptul de „VETO”. Când oamenii înțeleg că în Parlament se adoptă legi antipopulare, trebuie să aibă posibilitatea prin intermediul votului electronic de a bloca orice inițiativă contrară intereselor poporului. trebuie să-i oferim poporului posibilitatea de a spune „NU” acestui haos”, a mai spus Valico.

În timpul dezbaterilor electorale, Valico a infirmat acuzațiile că ar fi luat bani de la vreunul dintre marii afaceriști ai Republicii Moldova.

„N-am nicio treabă nici cu Plahotniuc, nici cu Platon. Eu sunt activist civic, și prin prisma activității mele comunic cu oameni care pot influența unele procese din Republica Moldova. Eu n-am luat bani de la nimeni, am colaborat cu toți pentru a încerca să schimb situația în țară, astfel încât să fie adoptate proiectele necesare oamenilor”, a spus Veaceslav Valico.

La alegerile parlamentare din 11 iulie, candidatul independent Veaceslav Valico va fi ultimul pe buletinul de vot.

La cea de-a cincea dezbatere electorală din seria „Analizăm Cererea și Oferta electorală – 2021” a mai participat reprezentantul Partidului Regiunilor din Moldova, Alexandr Kalinin.

La cea de a șasea dezbatere electorală IPN, care va avea loc marți, 6 iulie, cu începere de la ora 11:15, au fost invitați concurenții electorali: Partidul Politic Puterea Oamenilor, Partidul Acțiunii Comune – Congresul Civic, Partidul Patrioții Moldovei.

Agenția IPN desfășoară dezbaterile electorale cu sprijinul Fundației germane Hanns Seidel, în cadrul ciclului de dezbateri „Dezvoltarea culturii politice în dezbateri publice”.