logo

Vasili Chirtoca: Ştiu cum să fac din Chişinău unul dintre cele mai frumoase oraşe. ALEGERI 2015


https://www.ipn.md/index.php/ro/vasili-chirtoca-stiu-cum-sa-fac-din-chisinau-unul-dintre-7965_1020225.html

Candidatul Partidului Comuniştilor pentru Primăria capitalei, Vasili Chirtoca, spune că oraşul Chişinău este unul dintre puţinele oraşe din lume care are o bază ce ar permite dezvoltarea continuă a acestuia. Candidatul a declarat la o întâlnire cu alegătorii, desfăşurată marţi seara în sala cu orgă, că el, împreună cu echipa sa, ştie cum să facă astfel, încât capitala să ajungă unul dintre cele mai frumoase oraşe din lume şi care să fie vizitat de foarte mulţi turişti, transmite IPN.

Vasili Chirtoca a menţionat că anterior, când copiii săi erau mici, şi se plimba cu familia prin parcuri, vedea cât de frumoase sunt acestea, ba chiar se observa că niciun copac şi niciun arbust nu era sădit la întâmplare, ci fiecare avea rostul său. Acum însă oamenii au ajuns să se teamă că peste noapte se vor trezi cu o nouă construcţie în faţa caselor lor sau în locurile verzi. Candidatul comuniştilor a promis că nu va admite construirea caselor în locurile care nu sunt destinate construcţiilor. Vasili Chirtoca a precizat că, atunci când va deveni primar general, va stopa construcţiile care depăşesc 15 metri înălţime şi care afectează iluminatul în casele din preajmă.

Candidatul la funcţia de primar în capitală a spus că nu va mai tolera nici poluarea continuă a apelor şi a aerului din municipiul Chişinău. El a menţionat că atunci când va ajunge la conducerea Primăriei va încuraja afacerile comercianţilor care vor dezvolta proiecte de colectare a buteliilor de plastic şi a sticlelor utilizate. „Sunt convins că atunci când voi ajunge primar, împreună cu echipa mea, vom face Chişinăul unul dintre cele mai frumoase şi mai comode oraşe, ca oamenii să dorească să rămână aici”, a spus Vasili Chirtoca.

Candidatul a mai spus că trebuie să se lupte şi cu birocraţia din Primăria capitalei. Acesta propune ca toţi funcţionarii în plus, care numai creează impedimente în procesul de rezolvare a problemelor, să fie mutaţi la munci de întreţinere a zonelor verzi, a drumurilor etc.

Vasili Chirtoca a încheiat spunând că un primar puternic trebuie să se bazeze pe susţinerea echipei sale şi speră că Partidul Comuniştilor va obţine majoritatea în Consiliul municipal Chişinău.

Vasili Chirtoca este primul în buletinele de vot.