logo

Vasile Grădinaru: Andrei Năstase este unicul candidat credibil în exterior care poate atrage fonduri


https://www.ipn.md/index.php/ro/vasile-gradinaru-andrei-nastase-este-unicul-candidat-credibil-in-8004_1068881.html

Vasile Grădinaru, reprezentantul lui Andrei Năstase, candidatul Blocului Electoral „ACUM Platforma DA și PAS” la funcția de primar general al mun. Chișinău, declară că Andrei Năstase și echipa sa vin cu o abordare nouă, cu proiecte noi și soluții la probleme concrete: „Ne vom ocupa de problemele oamenilor și nu de politică”. Potrivit lui Vasile Grădinaru, Andrei Năstase este unicul candidat credibil în exterior care poate atrage fonduri pentru a realiza proiecte concrete în oraș. Declarații în acest sens au fost făcute la dezbaterile publice „Doar unul din mulți: cine și de ce?, runda a treia”, organizate de Agenția de presă IPN.

Potrivit lui Vasile Grădinaru, unul dintre principalele obiective ale candidatului pe care-l reprezintă este schimbarea calității Consiliului Municipal Chișinău și Primăriei, înregistrarea tuturor bunurilor care sunt proprietate municipală, lupta cu construcțiile ilegale în parcuri și alte locuri.

Suplimentar la lupta cu corupția, care este prioritară, va pune accent pe iluminatul stradal, mobilitatea urbană, amenajarea parcărilor supraetajate, „lupta cu mizeria prin gestionarea deșeurilor”, colectarea, transportul și prelucrarea acestora. Reprezentantul candidatului menționează că acesta îi așteaptă pe cei care au conștientizat problema orașului Chișinău să voteze Andrei Năstase și echipa Blocului ACUM.

Vasile Grădinaru susține că, în contextul în care Chișinăul reprezintă și suburbiile, Andrei Năstase și echipa sa vine cu ideea creării unui post de viceprimar special pentru suburbii, pentru a „reintegra suburbiile în municipiul Chișinău”.

Unor contracandidați prezenți la dezbateri care s-au arătat sceptici privind capacitatea de realizare a proiectelor propuse, Vasile Grădinaru le-a dat asigurări că soluțiile pe care le propune Andrei Năstase au acoperire. El a spus că, de exemplu, că în cazul iluminatului public vede soluția în senzorii inteligenți pentru corpurile de iluminare vechi, ceea ce ar aduce reduceri semnificative la costurile energiei electrice. În domeniu managementului deșeurilor, UE este dispusă să investească în proiecte pe care echipa Blocului ACUM le va implementa.

Potrivit lui Vasile Grădinaru, pe Andrei Năstase îl recomandă la funcția de primar, inclusiv unele acțiuni pe care le-a întreprins deja în funcția de ministru al afacerilor interne: „lichidarea poliției politice, primul proiect de benzi cu circuit reversibil din Chișinău și amenajarea a două parcări gratuite în locuri destul de aglomerate”.

Dezbaterile „Doar unul din mulți: cine și de ce?”, cu participarea candidaților la funcția de primar general al municipiului Chișinău, a doua rundă, sunt ediția a 120-a din ciclul „Dezvoltarea culturii politice în dezbateri publice”, sprijinit de Fundația germană Hanns Seidel.