logo

Valoarea tranzacţiilor MPay depăşeşte o sută de milioane de lei


https://www.ipn.md/index.php/ro/valoarea-tranzactiilor-mpay-depaseste-o-suta-de-milioane-de-lei-7967_1016537.html

Tranzacţiile serviciului guvernamental de plăţi electronice Mpay, care a fost lansat în septembrie 2013, au depăşit 101 milioane lei, iar 1,4 milioane lei reprezintă recordul încasărilor zilnice, transmite IPN.

Potrivit Centrului de Guvernare Electronică, plăţile electronice reprezintă unul dintre ecourile dezvoltării remarcabile a tehnologiilor informaţionale şi telecomunicaţiilor, iar beneficiile acestora se reflectă asupra tuturor părţilor implicate într-o tranzacţie economică de la consumator – până la companii, bănci şi chiar administraţiile centrale şi locale.

Mpay oferă posibilitatea de a achita cu orice mijloc de plată legal disponibil în Republica Moldova, cum ar fi carduri bancare, terminale de plată, sisteme e-banking, dar şi plăţi în numerar (în cazul plăţilor în numerar, cetăţenii se pot adresa la ghişeele băncilor conectate sau la oficiile Poştei Moldovei).

În prezent, acest instrument de plată permite achitarea unui spectru larg de servicii guvernamentale, cum ar fi e-Cadastru, e-Apostila, e-Cazier, e-Stare Civilă, Registru, sau amenzi de poliţie. De asemenea, este posibilă procurarea mijloacelor de identificare a animalelor domestice, servicii fiscale, autorizaţii de transport, e-AGEPI, declaraţie electronică şi altele.