logo

Valerii Klimenco: Vrem să facem din Chișinău un oraș comod așa ca la Orhei


https://www.ipn.md/index.php/ro/valerii-klimenco-vrem-sa-facem-din-chisinau-un-oras-8004_1068879.html

Valerii Klimenco, candidatul Partidului Politic „Șor”, spune că vrea să facă orașul Chișinău comod pentru locuitorii lui, așa cum a făcut echipa formațiunii în municipiul Orhei. Candidatul susține că partidul pe care-l reprezintă vrea în primul rând să dubleze bugetul capitalei fără a majora impozitele pentru cetățeni, lucru care va permite implementarea ulterioară a proiectelor. Declarațiile au fost făcute la dezbaterile publice „Doar unul din mulți: cine și de ce?”, organizate de Agenția de presă IPN.

Potrivit lui Valerii Klimenco, acum, orașul Orhei care era până nu demult un oraș provincial, sub conducerea Partidului „Șor” a devenit cel mai comod și performant oraș din țară: „Acesta a devenit un oraș popular pentru oamenii din întreaga țară, dar și de peste hotare care vin să petreacă timpul liber acolo.

Preluarea proiectul municipiului Orhei, spune candidatul, este propus tuturor localităților unde are candidați Partidul, inclusiv municipiului Chișinău. „Am construit un model și noi spunem că dacă doriți ca acest model să fie realizat și în localitatea dumneavoastră, susțineți Partidul Politic „Șor”, a îndemnat Valerii Klimenco.

Candidatul consideră că proiectelor pe care le propune contracandidații săi pentru oraș, în special cele de infrastructură, nu le este sortit să se implementeze în următorii zece ani, pentru că orașul în ultimii zece ani trăiește într-un deficit bugetar.

„Pe baza majorării bugetului vom putea să ne mișcăm înainte, în caz contrar sunt doar vorbe goale”, a declarat candidatul.

Concurentul electoral consideră că în Chișinău trebuie în totalitate schimbat iluminatul stradal, mai ales la marginile orașului. „Această problemă noi o putem rezolva în câteva luni”. El mai spune că actualmente, problema iluminatului stradal este rezolvată în localitățile unde este la putere Partidul Politic „Șor”.

În altă ordine de idei, Valerii Klimenco, a spus că liderul partidului care-l reprezintă, Ilan Șor, se află în țară, dar și că nu există dovezi pentru ca acesta să fie învinuit de anumite ilegalități.

Dezbaterile „Doar unul din mulți: cine și de ce?”, cu participarea candidaților la funcția de primar general al municipiului Chișinău, a doua rundă, sunt ediția a 120-a din ciclul „Dezvoltarea culturii politice în dezbateri publice”, sprijinit de Fundația germană Hanns Seidel.