logo

Usatîi: Năstase elabora planul să mă extradeze Rusiei


https://www.ipn.md/index.php/ro/usatii-nastase-elabora-planul-sa-ma-extradeze-rusiei-8011_1081706.html

Liderul „Partidului nostru”, primarul Bălților Renato Usatîi afirmă că președintele „Platformei DA” Andrei Năstase urzea ideea de a-l extrăda Federației Ruse. Politicianul a declarat despre aceasta în cadrul emisiunii ”Spațiul Libertății” cu Lilia Burakovski.

Mi-am schimbat părerea despre el (despre Andrei Năstase – n.r.) când m-am convins că e aservit intereselor lui Dodon și ale altor nemernici”, a remarcat Usatîi.

Vă reproduc o situație. Ce făcea Andrei Năstase într-a doua – a treia zi de aflare în funcția ministru al afacerilor interne. Vă amintiți de revenirea mea prin Sculeni? De la 6 până la 8 dimineața el a avut o serie de întrevederi, a vorbit în acest răstimp de vreo câteva ori cu Dodon (dar nimic de zis, oficial ei alcătuiau o coaliție) și cu niște lichele, încercând să-și facă planul de a trage o bază juridică sub extrădarea mea”, a declarat liderul „PN”.

„I se spune: aceasta nu se poate face, Moldova nu-și extrădează cetățenii, e scris în Constituție și nu e loc de nici o manevră”, a remarcat Usatîi.

„A născocit să mă aresteze pe podul dintre România și Moldova, pe un teritoriu neutru și să mă transporte în tranzit. E o rușine pentru un jurist, avocat, fost procuror. Am dovezi, au fost prezenți oameni care i-au spus: „Andrei, pe ratingul tău se va pune cruce în curs de o oră după ce faci asta”, a rezumat președintele „Partidului nostru”.