logo

Un vin din Moldova, numit vinul săptămânii în Marea Britanie


https://www.ipn.md/index.php/ro/un-vin-din-moldova-numit-vinul-saptamanii-in-marea-britanie-7966_1016516.html

Vinul Rara Neagră de Purcari a fost vinul săptămânii în Marea Britanie. Produsul a fost recunoscut de către cea mai mare autoritate în materie de vinuri de pe tărâmul englezesc, Tom Cannavan, are este şi autorul emisiunii Wine of the Week, transmite IPN.

Expertul a spus că Moldova este una dintre ţările mici, necunoscute, care de la căderea Uniunii Sovietice şi-a găsit treptat drumul în lumea vinurilor bune. Acesta a spus că este bucuros să vadă vinurile din Republica Moldova pe rafturile magazinelor din Marea Britanie. Vinul săptămânii este ales conform unor criterii de calitate, preţ şi valoare. Emisiunea Wine of the Week a apreciat, pe parcursul anilor, vinuri din cele mai mari ţări vinicole, din Noua Zeelandă, Spania, Franţa, Portugalia, Uruguay, Argentina, Italia etc. Tom Cannavan a mai spus că Rara Neagră de Purcari este un vin delicios, diferit şi neaşteptat.

Potrivit unui comunicat de presă remis de compania „Purcari”, „Rara Neagră de Purcari” este un vin roşu sec, din struguri 100% Rara Neagră, selectaţi manual. Are un gust plin, catifelat, cu note de fructe uscate şi vanilie. Vinul este maturat în barrique-uri franţuzeşti Seguin Moreau şi Mercier.

Expert de vinuri la BBC, The Huffington Post şi wine-pages.com, Tom Cannavan este pionierul vinului promovat pe Internet şi a fost declarat Wine Writer of the Year în 2010, de industria de vinuri din Portugalia.

De curând, Vinăria Purcari colaborează cu cel mai mare şi mai vechi distribuitor de vinuri din Londra - Berry Bros. & Rudd, astfel vinurile Purcari pot fi găsite în Marea Britanie.