logo

Un scurt metraj regizat de o moldoveancă, nominalizat la Los Angeles


https://www.ipn.md/index.php/ro/un-scurt-metraj-regizat-de-o-moldoveanca-nominalizat-la-los-angeles-7967_1024915.html

Filmul de scurt metraj „Îngerul s-a întors” (Angel Back), produs în SUA de către jurnalista şi regizoarea, Natalia Ghilaşcu, va fi fi proiectat la Festivalul Independent de Filme din Los Angeles. Pelicula a fost nominalizată pentru categoria „Cel mai bun film de scurt metraj”, transmite IPN.

Regizoarea Natalia Ghilaşcu menţionează că filmul este inspirat din viaţa unei femei de origine evreiască din Moldova, care şi-a pierdut prietenul într-un accident, înainte de a-se căsători. Filmul acordă o atenţie deosebită valorilor familiale tradiţionale. În peliculă, un loc aparte îl ocupă şi aspectul rezistenţei din partea părinţilor în privinţa alegerii partenerului de viaţă şi este descrisă suferinţa pentru o dragoste pierdută.

Rolurile din film au fost jucate de cetăţeni din Republica Moldova şi România, stabiliţi cu traiul în SUA, dar şi de către actori americani. Pelicula „Îngerul s-a întors” a fost realizată cu un buget limitat, din cadrul unei burse americane de studii la universitate. Filmul a fost produs în statul Arizona, în luna noiembrie, în cadrul unui curs academic de la Şcoala de Film a Universităţii de Stat din Arizona.

Scurt metrajul „Îngerul s-a întors” va fi proiectat la Festivalul Independent de Filme din Los Angeles pe 24 ianuarie.