logo

Un punct de trecere a frontierei rămâne închis


https://www.ipn.md/index.php/ro/un-punct-de-trecere-a-frontierei-ramane-inchis-7967_1024724.html

Activitatea punctului de trecere Cosăuţi-Iampoli de la frontieră cu Ucraina, rămâne sistată din cauza formării podurilor de gheaţă pe râul Nistru, transmite IPN cu referire la un comunicat de presă al Poliţiei de Frontieră.

Activitatea punctului a fost sistată pe data de 3 ianuarie şi va fi reluată când se vor îmbunătăţi condiţiile meteo, care ar duce la deblocarea traficului fluval. Poliţia de Frontieră îndeamnă participanţii la traficul transfrontalier care şi-au propus să traverseze acest punct de trecere, să aleagă alte puncte din proximitate.

Totodată, la frontieră cu România, toate punctele de trecere sunt funcţionale. Deşi este înregistrată o creştere uşoară a traficului atât al persoanelor, cât şi al mijloacelor de transport, punctele de trecere activează în regim normal fără a se forma rânduri. Participanţii la traficul transfrontalier sunt rugaţi să tranziteze toate punctele de frontieră existente la graniţa moldo-română, astfel încât să se preîntâmpine apariţia suprasolicitărilor doar a unora dintre acestea.