logo

Un copil de 4 ani a căzut în gol de la etajul 5 al unui bloc din Dubăsari


https://www.ipn.md/index.php/ro/un-copil-de-4-ani-a-cazut-in-gol-7967_1103893.html

Un copil de 4 ani a căzut în gol de la etajul 5 al unui bloc de locuit din Dubăsari. S-a întâmplat în timp ce persoana care avea grijă de el l-a lăsat singur în casă și a plecat la magazin, iar băiatul a ieșit la balconul apartamentului, transmite IPN.

Ministerul afacerilor interne de la Tiraspol scrie că mama băiatului este plecată la muncă peste hotare și inițial își lăsase copilul în grija fratelui de 17 ani și a bunicii. Însă, ulterior a decis să-l lase în grija unui cumetru, care își educa cele două fete gemene, eleve în clasa întâi, soția lui fiind de asemenea plecată în afara țării.

Marți seara, bărbatul a adus copilul de la grădiniță și a început să gătească cina. Într-un moment, acesta a decis să plece la magazin, timp în care gemenele erau afară la joacă. Fiind singur acasă, băiatul s-a speriat și le-a sunat pe fete, însă acestea nu au putut veni acasă pentru că nu aveau chei de la ușa apartamentului. Deși au încercat să-l liniștească, copilul a ieșit la balcon. Se presupune că a urcat pe un fotoliu și s-a prăbușit în gol.

Băiatul a fost găsit la pământ de o trecătoare. Era însângerat și abia de mai putea vorbi. Nu se cunoaște cât timp a trecut din momentul în care a căzut și când a fost descoperit. Copilul a fost transportat la spital, unde a fost operat. În urma căderii, a suferit un traumatism cranio-cerebral deschis, dar și traumatisme grave ale organelor interne. Acum este la reanimare.