logo

Un birou Hanns Seidel a fost deschis la Chişinău


https://www.ipn.md/index.php/ro/un-birou-hanns-seidel-a-fost-deschis-la-chisinau-7967_1021990.html

Fundaţia Hanns Seidel a deschis un birou la Chişinău pentru a-şi spori contribuţia la dezvoltarea Republicii Moldova şi a Regiunii Mării Negre. Biroul pentru Republica Moldova va activa sub auspiciul reprezentanţei proaspăt reorganizate, cu sediul la Kiev –  pentru Regiunea Mării Negre, care a ajuns să cuprindă şi Ucraina, pe lângă România, transmite IPN citând un comunicat de presă al Fundaţiei.

„Vrem să sporim vizibilitatea Fundaţiei la Chişinău pentru a contribui, printre altele, la consolidarea societăţii civile şi instituţiilor de stat funcţionale. Vom încuraja în continuare proiecte în acest sens”, a declarat şeful Reprezentanţei HSS în Ucraina, România şi Republica Moldova, Daniel Seiberling, la o masă rotundă organizată cu acest prilej.

Şeful reprezentanţei a remarcat în acest context că societatea civilă trebuie fortificată astfel încât poziţiile acesteia să se regăsească mai mult în politicile formulate de clasa politică şi acţiunile întreprinse de instituţiile statului.  „Politicienii trebuie să perceapă societatea civilă ca pe un partener egal, aceasta din urmă, de rând cu presa, având rolul de portavoce pentru problemele cu care se confruntă societatea în ansamblu”, a notat Daniel Seiberling.

Inaugurarea Reprezentanţei HSS pentru regiunea Mării Negre a fost salutată şi de ambasadele Germaniei din cele trei ţări implicate şi, prin urmare, aceasta va beneficia de susţinerea lor, a mai spus şeful Reprezentanţei HSS. În mod firesc, una din direcţiile de activitate care va antrena toate cele trei ţări va viza securitatea frontierelor.

„Misiunea gravată pe stindardul fundaţiei este promovarea democraţiei. Am reorganizat reprezentanţa pentru regiunea Mării Negre cu intenţia de a crea o reţea mai puternică, care să faciliteze un schimb de experienţă, inclusiv la nivelul societăţii civile”, a declarat  Klaus Fiesinger, şeful Direcţiei Cooperare în Europa Centrală, de Est şi Sud-Est, Asia Centrală şi Caucaz.

Totodată, reprezentanţii fundaţiei au subliniat importanţa componentei de mediatizare în cadrul eforturilor de consolidare a societăţii civile. În acest sens, participanţii la eveniment au salutat ideea creării unei platforme care să-i ajute pe partenerii HSS din Republica Moldova să comunice între ei şi totodată să-şi sporească vizibilitatea.

Fundaţia germană Hanns Seidel este activă în Republica Moldova din anul 2003.