logo

Tudor Ulianovschi propune alocații de 1000 de lei pentru toți copiii până la vârsta de 18 ani


https://www.ipn.md/index.php/ro/tudor-ulianovschi-propune-alocatii-de-1000-de-lei-pentru-8013_1107759.html

Candidatul independent la funcția de președinte, Tudor Ulianovschi, propune acordarea alocațiilor pentru toți copiii din Republica Moldova până la vârsta de 18 ani, după modelul României. Ulianovschi își asumă această propunere ca pe o primă inițiativă legislativă pe care o va elabora dacă va fi ales șef de stat, transmite IPN.

Suma lunară ar trebui să fie de până la 1000 de lei, echivalentul a 50 de euro. „Sunt tată a trei copii, știu care sunt cheltuielile și problemele cu care se confruntă părinții, pentru îngrijirea celor mici”, menționează Tudor Ulianovschi.

Candidatul, care a vizitat în ultimele zile mai multe grădinițe din capitală, constată că acestea se confruntă cu o lipsă acută, dar și cu o fluctuație masivă de personal, din cauza salariilor foarte mici. Educatorii, îngrijitorii și bucătarii migrează fie la privat, unde lefurile sunt mai mari, fie pleacă la muncă în străinătate. Tudor Ulianovschi optează pentru sprijinirea angajaților din educație nu doar prin salarii mai mari, ci și prin scutiri de taxe și impozite, „astfel încât să facă față facturilor și traiului de zi cu zi”.

Abordând un alt subiect de pe agenda dezbaterilor electorale, și anume vânzarea terenurilor agricole către cetățeni străini, Tudor Ulianovschi consideră că acest lucru nu trebuie să se întâmple. „Republica Moldova nu trebuie să accepte toate condițiile care ni se impun de către partenerii de la Bruxelles. Avem nevoie de o guvernare competentă, care să respingă solicitările ce contravin intereselor naționale. Eu sunt împotriva vânzării pământurilor străinilor”, a declarat Tudor Ulianovschi.

Tudor Ulianovschi este diplomat de carieră. A fost ministru al afacerilor externe și integrării europene din ianuarie 2018 și până la demisia Guvernului Filip, în vara anului 2019. În buletinul de vot pentru alegerile prezidențiale din 20 octombrie este pe poziţia a 10-a.