logo

Tineri reținuți în momentul în care au venit să ridice coletele ticsite cu pastile pentru fabricarea drogurilor


https://www.ipn.md/index.php/ro/tineri-retinuti-in-momentul-in-care-au-venit-sa-7967_1102010.html

Un tânăr de 24 de ani și un minor de 17 ani au fost reținuți atunci când au venit să-și ridice coletele. Acestea conțineau peste 23 de kilograme de pastile folosite la fabricarea drogurilor și fusese trimise prin intermediul transmisiunilor neînsoțite. Tânărul s-a dovedit a fi și expeditorul, transmite IPN.

Serviciul Vamal precizează că cele peste 23 de kilograme de pastile au fost depistate în cadrul controlului desfășurat de către vameșii de la Costești cu ajutorul câinelui de serviciu. Acestea erau ascunse într-un colet neînsoțit.

Cei doi suspecți au fost reținuți atunci când s-au prezentat pentru a ridica transmisiunile neînsoțite. Tânărul de 24 de ani este și expeditorul pastilelor din Cairo, iar minorul îi era complice. Ambii sunt cetățeni ai Ucrainei. Primul a fost reținut pentru 72 de ore, iar adolescentul a fost trimis într-un centru de plasament.

Conform expertizei tehnico-științifice, cele peste 23 de kilograme de pastile conțin substanță – efedrină, precursor folosit la fabricarea drogului amfetamină. Valoarea drogului fabricat din cantitatea pastilelor depistate se estimează la peste 20 de milioane de lei.