logo

The Bat! rezolvă probleme de codificare


https://www.ipn.md/index.php/ro/the-bat-rezolva-probleme-de-codificare-7967_1016054.html

Compania „Ritlabs” a lansat  programul de administrare a poştei electronice The Bat! v6.7, cu funcția de selectare automată a codificării caracterelor optime, notează IPN.

Potrivit unui comunicat al întreprinderii, „Ritlabs” a făcut un efort semnificativ pentru a fi sigură că programul The  Bat!  Este  capabil să creeze şi să afişeze corect scrisorile electronice cu caractere chineze, japoneze şi coreene. Este cu atât mai important acum, în momentul în care țările asiatice extind relațiile de afaceri cu țările europene, Rusia, SUA, precum şi cu Republica Moldova. In pofida  faptului că există multe codificări pentru a transmite ieroglife, mulți utilizatori se confruntă cu probleme de compatibilitate şi afişare corectă a caracterelor. Astfel de probleme adesea apar în cazul caracterelor japoneze, chinezeşti şi coreene. Acest lucru se întâmplă din cauza lipsei unui standard comun în privința codificării caracterelor.

Noua versiune The  Bat! poate rezolva această problemă. Programul este capabil să determine ce codificare a caracterelor este optimă şi compatibilă cu alte programe. Datorită selectării automate a codificării utilizatorii pot fi siguri că mesajele lor electronice vor fi primite în forma originală. Această caracteristică va deveni un instrument indispensabil în corespondența cu parteneri din Asia.

Totodată , utilizatorii au posibilitatea unică de a seta o codificare specifică pentru un anumit contact din agendă. Spre exemplu, pentru un destinatar care utilizează ieroglife simplificate, se poate  specifica codificarea  «GB2321», iar pentru un destinatar care utilizează ieroglife tradiționale - «BIG5».

O altă actualizare importantă se referă la fereastra de creare a unei cutii poştale. Acum pentru a primi email-uri trebuie de introdus doar numele, adresa electronică şi parola. Aceasta va simplifica semnificativ  lucrul  în  program. Setări avansate, precum adresele serverelor şi altele, au devenit automatice  pentru  cele mai populare servicii de poştă electronică.

Lista de modificări în The Bat! Poate fi găsită pe site-ul www.ritlabs.com.