logo

Teodor Cârnaț candidează independent la funcția de primar al capitalei


https://www.ipn.md/index.php/ro/teodor-carnat-candideaza-independent-la-functia-de-primar-al-8012_1099261.html

Expertul în drept constituțional Teodor Cârnaț și-a anunțat astăzi intenția de a candida independent la alegerile locale din 5 noiembrie, pentru funcția de primar general al municipiului Chișinău. El își propune să asigure transparentizarea totală a actului decizional în sfera administrației publice locale, corupție zero în cadrul administrației, dar și acordarea sprijinului pentru familiile care își doresc copii, inclusiv prin debirocratizarea procesului de înfiere. 

„O mare parte mă cunoașteți. Dar totuși, sunt doctor habilitat în drept, sunt profesor universitar, am studii în domeniul juridic, cât și domeniul economic. Am exercitat timp de mai mulți ani profesia de avocat și în prezent sunt la Universitatea de Stat din Moldova. La fel, stimați locuitori ai municipiului Chișinău, trebuie să vă anunț că municipalitatea nu este străină pentru mine, pentru că anterior am și fost membru al Consiliului municipal, ceea ce înseamnă că m-am întâlnit cu problematic Primăriei”, a declarat Teodor Cârnaț într-o conferință de presă la IPN.

Potrivit lui, principalul motiv de a se implica în această luptă pentru Primăria orașului este dorința de a face tot posibilul ca tinerii să rămân în Republica Moldova și să se regăsească aici, în țara lor. „Suntem o echipă de profesioniști competenți, inteligenți, care spune că orașul central, metropola, trebuie să vibreze de evenimente și speranțe. Ne legăm speranțe de acest Chișinău”, susține Teodor Cârnaț.

Spune că îi datorează foarte mult acestui oraș, în care a învățat, s-a format ca activist civic, muncește, și-a întâlnit soția, împreună cu care crește cei 9 copii ai lor. „În calitatea mea de primar voi face ca în acest oraș, Chișinău, persoanele să se cunoască și să se ajute între ele ca într-o mare familie. În calitate de primar mă gândesc cum să ne protejăm copiii, care sunt viitorul Chișinăului, atunci când pleacă sau revin acasă, de la grădiniță, școli, universități. Aceasta va fi o preocupare zilnică”, a mai spus Teodor Cârnaț.

Acesta optează pentru strămutarea unităților militare din Chișinău, dar și pentru crearea poliției municipale, care să garanteze lucitorilor orașului siguranță. În opinia sa, un aspect important ține de cultura și religia, care au un rol esențial în arhitectura orașului.

Teodor Cârnaț a spus că urmează să solicite liste de subscripție și să colecteze semnături în susținerea candidaturii sale, așa cum prevede procedura pentru candidații independenți. „Suntem în condiții inegale, candidații independenți și reprezentanții partidelor politice, deoarece (în cazul primilor) trebuie colectate aceste semnături. Dar am mers intenționat pe această cale. Am avut mai multe propuneri să candidez din partea partidelor politice la funcția de primar general. Intenționat am refuzat, pentru ca ulterior să nu am obligații față de membrii partidului”, a mai spus Teodor Cârnaț.

Notă: Agenția IPN oferă dreptul la replică persoanelor care se consideră vizate în știrile realizate de pe declarațiile organizatorilor prezentei conferințe de presă, inclusiv prin facilitarea organizării altei conferințe de presă în condiții similare.