logo

Stațiile de Urgență din țară au primit 12 tone de dezinfectanți din partea Germaniei


https://www.ipn.md/index.php/ro/statiile-de-urgenta-din-tara-au-primit-12-tone-7967_1085662.html

Centrul Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească a primit un lot considerabil de dezinfectanți, procurat din fondurile unui grant de 50 de mii de euro, acordat de Ambasada Germaniei în Moldova. Este vorba despre aproape 12 tone de dezinfectant, precum și 243 de mii de șervețele dezinfectante, astfel încât lucrătorii medicali să-și poată dezinfecta mâinile, suprafețele și utilajele medicale în mod operativ. Lotul urmează să fie distribuit în cele 41 de stații de asistență medicală urgentă din orașe și în cele 95 de puncte de asistență medicală urgentă din sate, iar în acest mod, 250 de echipe de urgență vor beneficia de dezinfectanți pentru utilizarea zilnică, transmite IPN.

În cadrul evenimentului de transmitere a lotului, directorul CNAMUP, Boris Golovin, a declarat că dezinfectanții achiziționați vor permite protejarea eficientă a populației de către un personal de urgență bine echipat. „Angajamentul dumneavoastră nobil, care face parte dintr-un program cuprinzător de solidaritate în sprijinul cetățenilor Republicii Moldova în lupta cu pandemia COVID-19, va fi resimțit în toate localitățile țării, fără excepție”, a subliniat Boris Golovin, adresându-se ambasadoarei Germaniei în Republica Moldova, Angela Ganninger.

La rândul său, diplomata a precizat că în lot sunt prezente șase tipuri de dezinfectanți, toate având un spectru larg de acțiune, cu o eficiență înaltă, atât împotriva infecției COVID-19, cât și altor germeni patogeni. „Angajații din domeniul asistenței medicale urgente se află în această pandemie în prima linie de ajutor și merită tot suportul nostru”, a menționat ambasadoarea.

Zinaida Bezverhni, secretar de stat la Ministerul Sănătății, a declarat că, până în prezent, Germania a acordat un suport imens Republicii Moldova în combaterea pandemiei COVID-19. „Germania a donat foarte multe echipamente – echipamente de protecție în valoare de peste 245 de milioane de lei. Nu cred că există vreun spital în Republica Moldova, inclusiv pe malul stâng al Nistrului, unde să nu existe suport acordat din partea Germaniei – sau un ventilator pulmonar, sau un puls oximetru, sau acele măști de protecție, combinezoane – prin care lucrătorii din sănătate simt acel ajutor important”, a mai spus secretarul de stat.