logo

Staff-ul candidatului Igor Dodon face apel la o campanie electorală constructivă


https://www.ipn.md/index.php/ro/staff-ul-candidatului-igor-dodon-face-apel-la-o-8008_1077092.html

Staff-ul electoral al candidatului Igor Dodon la alegerile prezidențiale face apel la toți concurenții să dea dovada de responsabilitate și să contribuie la desfășurarea unei campanii electorale constructive, pozitive și democratice. Un comunicat de presă, semnat de purtătoarea de cuvânt a lui Igor Dodon, Ludmila Muntean, precizează că apelul vine în contextul „intensificării, în ultimele zile, a unor campanii murdare desfășurate de anumiți candidați”, transmit IPN.

Stafful concurentului electoral menționează că anumiți candidați recurg la devastarea panourilor electorale, tulburarea acțiunilor electorale, intimidarea electoratului și campanii mediatice murdare. „Sunt acțiuni disperate, făcute de anumite persoane care încearcă deja să își justifice în acest fel viitorul eșec în alegeri și care au interesul de a încerca să compromită exercițiul electoral”, se arată în comunicatul remis presei.

Instituțiile responsabile de asigurarea bunei desfășurări a campaniei electorale sunt chemate să ia act de încălcările care au loc și sa intervină prin aplicarea legii.