logo

Specialiștii în siguranța alimentelor recomandă evitarea consumului alimentelor în cimitire


https://www.ipn.md/index.php/ro/specialistii-in-siguranta-alimentelor-recomanda-evitarea-consumului-alimentelor--7967_1096517.html

În contextul Paștelui Blajinilor, specialiștii în siguranța alimentelor recomandă insistent evitarea consumului de produse alimentare ușor perisabile. Potrivit lor, în spații deschise, în lipsa condițiilor speciale de păstrare, se pot dezvolta microorganisme, inclusiv patogene, iar toxinele acestora duc la alterarea alimentelor și, în consecință, pot avea loc toxiinfecții alimentare, transmite IPN.

Într-un comunicat de presă, Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor menționează că produsele alimentare ușor perisabile se referă la salatele pe bază de maioneză, ouă, carne și produse din carne, pește și produse din pește, produse de patiserie.

Organizarea meselor de pomenire se recomandă numai în locuri autorizate. Acceptarea în cadrul unităților de comerț și alimentație publică a produselor alimentare preparate în condiții casnice este interzisă.

Consumatorii pot sesiza neconformitățile depistate la numerele de telefon ale Agenției: 022-26-46-43, Viber – 067675544 sau la adresele electronice: info@ansa.gov.md și comunicare@ansa.gov.md. Totodată, poate fi apelat gratuit numărul de telefon de la Linia Verde a Agenției: 0 800 800 33, din orice rețea de telefonie.