logo

Situație încordată la o secție de votare din Varnița


https://www.ipn.md/index.php/ro/situatie-incordata-la-o-sectie-de-votare-din-varnita-8008_1077259.html

Poliția raportează o situație încordată în localitatea Varnița din raionul Anenii Noi, unde mai mulți veterani și localnici încearcă să blocheze accesul votanților transnistreni la o secție de votare, transmite IPN.

Șeful adjunct al Inspectoratului General al Poliției, Marin Maxian, a declarat, într-un briefing de presă, că până acum nu au fost înregistrate cazuri de transportare organizată a alegătorilor.

La Varnița însă, mai mulți veterani și localnici încearcă să pericliteze activitatea secției de votare, blocând accesul votanților. Urmare a intervenției poliției, lucrurile sunt ținute sub control, accesul în secție e asigurat, dar „încercări de manifestare agresivă se mențin”.

Aceste acțiuni de blocare au fost înregistrate de poliție și, în funcție de comportament și de prejudicii, urmează să fie date calificări juridice, a precizat șeful adjunct al IGP.

„Am avut și un incident provocat de o persoană care a intrat în altercații verbale cu grupul de cetățeni, prezent în adiacentul secției de votare amplasate în liceul din localitate. Urmare a altercațiilor, această persoană a folosit gazul lacrimogen. Poliția a reacționat imediat, persoana este identificată, reținută și în prezent este dispus procesul de constatare și urmează să asigurăm calificarea juridică a acțiunilor”, a mai spus șeful adjunct al IGP.

Oamenii legii îndeamnă populația la calm. În caz de admitere a abaterilor, vor fi aplicate sancțiuni.

Pentru alegerile prezidențiale din 1 noiembrie, au fost constituite 2 143 de secții de votare. Dintre acestea, 139 de secții de votare au fost constituite pentru cetățenii Republicii Moldova aflați peste hotarele țării, iar 42 de secții au fost organizate pentru cetățenii cu drept de vot din localitățile din stânga Nistrului, municipiul Bender și unele localități ale raionului Căușeni.