logo

Și un civil a fost rănit în incidentul de la aeroport. Agresorul este cetățean al Tadjikistanului


https://www.ipn.md/index.php/ro/un-cetatean-strain-a-tras-din-arma-pe-aeroportul-7967_1097936.html

Actualizare /19:27/ Agresorul de la aeroport este cetățean al Tadjikistanului, în vârstă de 43 de ani, și i-a fost interzisă intrarea în Republica Moldova din considerente de securitate. În timpul însoțirii sale către zona sterilă pentru a fi returnat, acesta a împușcat mortal un polițist de frontieră și un angajat din securitatea aeroportuară cu arma sustrasă de la un angajat al poliției de frontieră. O altă persoană, pasager, a fost rănită și se află în îngrijirea medicilor, se menționează într-un mesaj al premierului Dorin Recean. „Transmit sincere condoleanțe familiilor victimelor. Guvernul va interveni cu ajutorul necesar. Instituțiile statului au crescut nivelul de mobilizare pentru asigurarea securității și ordinii publice”, anunță premierul.

Actualizare /19:16/ Un polițist de frontieră și un angajat din securitatea aeroportuară sunt victimele agresorului de la aeroport. Șefa statului, Maia Sandu, a transmis condoleanțe familiilor și rudelor îndoliate. „Pierderea celor dragi este o durere nemărginită pentru familii. Este o zi tristă pentru noi toți”, a scris președintele. Instituțiile statului sunt în alertă sporită, poliția și organele de forța sunt mobilizate pe tot teritoriul Republicii Moldova.

Actualizare /19:02/ Ministerul Afacerilor Interne informează că situația de pericol la Aeroportul Internațional Chișinău a fost îndepărtată în urma capturării agresorului de către Brigada de poliție cu destinație specială Fulger. „Cu regret informăm publicul că există două victime ale agresorului. Acestea și-au pierdut viața în timpul exercitării atribuțiilor de serviciu, la datorie. Autoritățile restabilesc situația în zonă”, precizează instituția. Agresorul va fi tras la răspundere de instituțiile de aplicare a legii care au deschis dosar de cercetare penală pe această cauză. Cercetarea este deja declanșată de către Procuratura Generală”, precizează instituția.

Activitatea comercială și regimul zborurilor la acest moment continuă să fie întrerupte. Pe timpul intervenției autoritățile au avut grijă să protejeze civilii care se aflau în zona de pericol, menționează MAI.

Actualizare /18:45/ Luptătorii din cadrul Brigăzii de poliție cu destinație specială Fulger au reușit să anihileze agresorul care a făcut două victime cu puțin timp în urmă la Aeroportului Internațional Chișinău. În acest moment pericolul a fost înlăturat. Agresorul a fost rănit și primește îngrijiri medicale, confirmă Poliția de Frontieră.

Portalul de verificare a informațiilor guvernamentale Prima Sursă precizează că, în timpul însoțirii sale în zona sterilă pentru a fi returnat, cetățeanul străin a luat arma unui polițist de frontieră și a rănit mortal două persoane. La această oră individul a fost neutralizat și încătușat de trupele speciale care au intervenit. Toate zborurile au fost amânate, iar pasagerii au fost evacuați din aeroport. Au fost asigurate toate măsurile pentru aducere a situației la normalitate. Oamenii legii vor continua să asigure securitatea și ordinea publică la aeroport.

Actualizare /18:30/ Autoritățile confirmă două victime în urma incidentului de la Aeroportul Internațional Chișinău unde un cetățean străin căruia nu i-a fost admisă intrarea pe teritoriul Republicii Moldova a deschis focul. Exact în acest moment Brigada de poliție cu destinație specială FULGER intervine la fața locului.

(Știrea inițială) Un cetățean străin căruia nu i s-a permis intrarea pe teritoriul Republicii Moldova a deschis focul pe Aeroportul Internațional Chișinău. Incidentul este confirmat de Poliția de Frontieră.

„În urmă cu puțin timp, la Aeroportul Internațional Chișinău a avut loc un incident în care s-a folosit arma de foc de către un cetățean străin căruia nu i-a fost admisă intrarea pe teritoriul Republicii Moldova”, se arată într-un mesaj al instituției.

Forțele de intervenție se află la fața locului.

Informația despre incident a fost confirmată pentru IPN și de către ofițerul de presă al Inspectoratului General al Poliției, Diana Fetco. Alte detalii vor fi oferite mai târziu.

Pe rețelele de socializare este distribuită informația că cel care a deschis focul este un bărbat care a ajuns la Chișinău cu avionul din Turcia. Acesta s-a baricadat într-o încăpere a aeroportului după ce a tras din armă într-un polițist de frontieră. Forțele de ordine se pregătesc de asalt. Informația nu este confirmată oficial.