logo

Și la această oră se atestă cozi de alegători în mai multe țări din Europa


https://www.ipn.md/index.php/ro/si-la-aceasta-ora-se-gasesc-cozi-de-alegatori-8008_1077291.html

La mai multe secții de votare din străinătate sunt înregistrate aglomerații. Astfel, la moment, în Canada, Israel, Belgia, Franța, Marea Britanie, Germania, Italia, Irlanda, România, Spania, Elveția, Cehia se găsesc locații unde s-au format cozi ce depășesc cifra de o sută de alegători, transmite IPN.

În același timp, cozi de până la o sută de persoane, conform informației comunicate de Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene, sunt la Praga, Munchen, câteva orașe din Italia, printre care Modena, Padova, Florența, dar și în România, la Timișoara și Cluj-Napoca.

Președintele CEC, Dorin Cimil, menționează că aglomerațiile de cetățeni în apropierea secțiilor de votare au generat multiple sesizări ale organelor de control a ordinii publice din mai multe state, care indică neconformarea la cerințele impuse în context epidemiologic. Acesta face apel public la solidaritate pentru a respecta cu strictețe condițiile sanitare ale țărilor gazdă care au permis realizarea dreptului electoral pentru cetățenii moldoveni în pofida provocărilor pandemiei COVID-19 cu care se confruntă acestea.

Alegătorii moldoveni, care se află în statele cu mai multe secții de votare, pot afla care sunt trei cele mai apropiate secții de votare în funcție de locul unde sunt, accesând
aplicația dezvoltată de CEC.