logo

Serghei Toma: Vom da jos guvernarea infectată de corupţie şi hoţie


https://www.ipn.md/index.php/ro/serghei-toma-vom-da-jos-guvernarea-infectata-de-coruptie-8008_1076194.html

Cetăţenii Republicii Moldova nu mai pot trăi cu o guvernare infectată de corupţie şi hoţie. Toţi cei care au fost la guvernare în ultimii 20 de ani trebuie să fie dați joși. O spune preşedinte Partidului Oamenilor Muncii, Serghei Toma, care își propune să candideze la prezidențialele din 1 noiembrie. ,,Nu mai putem trăi în aşa tară cu haos, cu pensionari săraci, care au muncit toată viaţa în agricultură şi au cele mai mici pensii, când procurorii au câte 800 de mii de lei pe an”, a declarat Serghei Toma în cadrul unei conferințe de presă la IPN.

Candidatul desemnat de Partidul Oamenilor Muncii la funcția de președinte al Republicii Moldova susţine că doar cu sprijinul poporului va reuşi să dea jos guvernarea, parlamentarii şi clanurile mafiotice care au televiziuni, au participat la furtul miliardului şi au creat partide pe bani furaţi.

„Nu mai putem să aşteptăm, pentru că din nou o să vină guvernanţi infectați de boala corupției. O să facem, la consultarea poporului, un referendum unde vom vota pentru interzicerea tuturor celor care au fost la guvernare în ultimii 20 de ani. Ei sunt infectaţi şi bolnavi de corupţie şi în jurul lor sunt firme, oameni care nu mai vor să facă nimic pentru ţară. Se gândesc doar la ei, au făcut legi prin care nu poţi să le confişti nimic”, a spus Serghei Toma.

Actorul Sergiu Voloc a îndemnat cetăţenii să se mobilizeze şi să dea semnături pentru Serghei Toma, menționând că este „un candidat care poate fi garant sau reprezentant direct al poporului”. „Suntem morţi la toate capitolele, nicio instituţie nu funcţionează. Trebuie să fim activi şi prin preşedinte să ajungem la urechile justiţiei, care necesită reformare, la poliţie, care necesită reeducare”, a spus actorul.

Potrivit lui, cultura în Republica Moldova este slabă şi are nevoie de o reorganizare. „În aceste situaţii pandemice, cultura suferă foarte mult, noi ne-am dat seama că statul nu a pus deget pe deget. Mulţi oameni cunoscuţi de cultură lucrează în alte joburi care nu-i reprezintă”, a notat Sergiu Voloc.

 
Și Anatolii Kobolskii, activist civic, a îndemnat cetăţenii să semneze pentru susţinerea înregistrării lui Serghei Toma în cursa electorală. „Nu doar să semnezi pe foaie: Eu îmi dau votul pentru Serghei Toma, dar semnând, să-ţi iei responsabilitatea ca dându-ţi votul, să fii mereu cel care o să dea întrebări: Serghei, ce ai făcut? Serghei, doar ai promis. Nu vă temeţi să daţi întrebări, votul vostru este important. Nimeni nu are dreptul să vă închidă gura, să nu vă răspundă. Dând votul, de acum, din momentul în care semnezi şi până în ultima zi, când cineva va sta în fotoliu de preşedinte, dacă azi v-a rugat să daţi semnătura şi atunci veţi avea dreptul să adresaţi întrebări”, a încheiat Anatolii Kobolskii.

Grupul de inițiativă pentru colectarea semnăturilor în vederea susținerii candidaturii lui Serghei Toma la funcția de președinte este înregistrat la Comisia Electorală Centrală. Pentru a fi înregistrați în cursa electorală, candidații desemnați trebuie să prezinte la CEC între 15 mii și  25 de mii de semnături.