logo

Secretarul de stat al SUA Antony Blinken ar putea vizita Moldova săptămâna viitoare


https://www.ipn.md/index.php/ro/secretarul-de-stat-al-sua-antony-blinken-ar-putea-7965_1104694.html

Secretarul de stat al SUA Antony Blinken ar putea vizita Republica Moldova săptămâna viitoare. G4Media scrie cu referire la surse că oficialii de la Chișinău și din SUA discută în aceste zile despre posibila vizită. Aceasta ar fi a doua vizită a șefului diplomației americane la Chișinău după cea din martie 2022, transmite IPN.

„Perfectarea vizitei depinde de evoluția din cele două mari dosare ale momentului – invazia rusă în Ucraina și războiul dintre Israel și organizația teroristă Hamas. Republica Moldova a devenit un punct fierbinte pe harta Europei odată cu declanșarea invaziei ruse în Ucraina. Rusia încearcă prin intermediul unor actori politici să dărâme regimul pro-occidental de la Chișinău”, scrie sursa citată.

Secretarul de stat american Antony Blinken a vizitat Republica Moldova în martie 2022 în cadrul unui turneu european. La Chișinău, secretarul Blinken s-a întâlnit cu președinta Maia Sandu, prim-ministra  și ministrul de externe de atunci, Natalia Gavrilița și Nicu Popescu.