logo

Salvarea Pepublicii Moldova – Un nou sistem electoral cu o nouă clasă politică


https://www.ipn.md/index.php/ro/salvarea-pepublicii-moldova-un-nou-sistem-electoral-cu-o-noua-clasa-politica-7542_1065435.html

                                             D E C L A R A Ţ I A

             P a r t i d u l u i    P o p u l a r     d i n     R e p u b l i c a     M o l d o v a

Luînd în considerație ultimele evenimente politice din Republica Moldova  Partidul Popular  CONSTATĂ, că:

Partidele pro-europeane, care au guvernat timp de 5 ani şi care, prin acțiunile lor antinaționale,  au partajat funcțiile pe criterii politice, au politizat instituțiile statale, au furat miliarde  din bănci (BEM, Unibank şi Banca Socială), din întreprinderile de stat şi au adus Țara la faliment, prin devalorizarea leului si cresterea   tarifelor la energia electrică şi gazele naturale – au stopat dezvoltarea Republicii Moldova ca stat european, au compromis democrația şi supremația legii.

Anume partidele pro-europene au distrus toate domeniile economiei naționale – prin lipsă de reforme şi de responsabilitate, prin numiri în funcții de conducere doar a unor persoane loiale partidului, care nu dispuneau de educație, experiență şi cunoştințe în domeniu. În aşa mod, economia națională a ajuns să înregistreze descreştere de peste 5 la sută, datoria statului s-a majorat pînă la 50 la sută din PIB, valuta națională s-a depreciat de aproximativ două ori, iar prețurile la produse si servicii respectiv se dublează. Cetățenii Republicii Moldova sunt aruncați sub limita sărăciei, în beznă şi disperare, fiind impuşi sa plece masiv din țară.

Anume în perioadă  acestor 5 ani de guvernare, 2011-2015  – partidele din Parlamentul Republicii Moldova au sfidat în mod brutal principiile democratice prin coruperea politică a electoratului şi acțiunile de falsificare a rezultatelor alegerilor locale şi parlamentare, acțiuni elucidate de unii membri ai Comisiei Electorale Centrale, dar şi deputați în plenul Parlamentului Republicii Moldova. În consecință, nici un organ de drept din stat, responsabil, nu s-a autosesizat şi nu a verificat informațiile privind zecile de milioane de euro cheltuite în campaniile electorale de unele partide, nu au verificat proveniența acestor bani şi nu au aplicat masuri legale pentru acțiunile de corupere a electoratului. Astăzi, dezvaluirile apărute în mass-media, Parlament, Procuratura Generală, CNA – arată gravitatea actiunilor coruptibile de toate nuvelele ce s-au petrecut în Țara. Actuala Clasă Politică a FALIMENTAT.

PPRM CALIFICĂ perioada de guvernare democratică din Republica Moldova ca fiind cea mai instabilă perioadă din istoria statului nostru – haos şi dezmăț politic, politizare totală a instituțiilor statului, lipsă de respect şi de responsabilitate față de cetățeni, intimidarea statului de drept. A fost o perioadă de compromitere a imaginii Republicii Moldova pe plan intern şi extern – cel mai corupt stat şi cu o guvernare coruptă, o perioadă în care Republica Moldova a ajuns într-un colaps total şi nici un partid nu şi-a asumat responsabilitatea şi nu a propus soluții de depăşire  a ei. Aceste partide  nu mai au nici o şansă de a merge în fața cetățenilor pentru a le cere vot de încredere.

PPRM  CONSIDERĂ şi este CONVINS, că numai prin organizarea unor noi alegeri democratice, transparente, corecte, anticipate în baza unui nou sistem electoral – pe circumscripții uninominale 100 de procente –Republica Moldova are şansa de a SCHIMBA clasa politică şi de a-i oferi POPORULUI dreptul deplin de a-şi alege reprezentanții săi în organul superior al Țarii -  Parlamentul RM – aleşi de popor şi care vor răspunde în fața poporului. Doar respectînd VOINȚA POPORULUI vom salva STATUL Republica Moldova, vom readuce încrederea în instituțiile ei si în viitoril  european al acestei Țări.

CREDEŢI ÎN MOLDOVA!