logo

România va dona Republicii Moldova 100 de mii de doze de vaccin Pfizer


https://www.ipn.md/index.php/ro/romania-va-dona-republicii-moldova-100-de-mii-de-7967_1082931.html

România va acorda Republicii Moldova un ajutor umanitar de 100 620 de doze de vaccin Pfizer/BioNTech împotriva COVID-19, achiziționate de Ministerul Sănătății din România. O hotărâre în acest sens a fost luată în ședința de astăzi a Guvernului României, transmite IPN.

Potrivit premierului român Florin Cîțu, asigurarea transportului dozelor de vaccin se va realiza de către MAI prin Departamentul pentru Situații de Urgență, structurile de specialitate aflate în coordonarea acestuia sau a Ministerului Apărării Naționale. (MApN), după caz.

Într-o reacție după anunț, președintele Maia Sandu a remarcat că ajutorul vine ca urmare a discuției pe care a avut-o, acum câteva săptămâni, cu prim-ministrul Florin Cîțu. Șefa statului a mulțumit autorităților de la București pentru receptivitate și pentru faptul că, de fiecare dată, au răspuns rapid și prin acțiuni concrete la solicitările de a ajuta Republica Moldova și oamenii din țară.

„Datorită sprijinului generos al României, la 2 martie am reușit să pornim campania de vaccinare, salvând vieți într-o perioadă extrem de dificilă. Astăzi avem vaccin pentru toată lumea și îi îndemn încă o dată pe toți cetățenii să se vaccineze – doar astfel vom putea evita riscul revenirii în forță a pandemiei”, a scris Maia Sandu pe Facebook.

Cantitatea totală de vaccin pe care a oferit-o România, Republicii Moldova, în ultimele luni, depășește cifra de 500 de mii de doze.