logo

Riscă amenzi pentru încălcarea regimului zonei de frontieră


https://www.ipn.md/index.php/ro/risca-amenzi-pentru-incalcarea-regimului-zonei-de-frontiera-7967_1067592.html

Doi bărbați din raionul Căușeni au ajuns în vizorul oamenilor legii pentru încălcarea regimului zonei de frontieră. Aceștia urmează să fie cercetați și pentru consum de marijuana, transmite IPN.

Poliția de Frontieră menționează într-un comunicat de presă că populația locală a alertat că un mijloc de transport staționează în zona de frontieră, iar în el se află două persoane necunoscute. Cercetările desfășurate de către polițiștii de frontieră au fost extinse pe direcția Taraclia-Petrovca. Astfel că, la scurt timp, au fost găsiți în apropierea graniței doi bărbați ce consumau masă vegetală uscată cu miros specific de marijuana, printr-un aparat inhalator artizanal.

Bărbații, locuitori ai satului Taraclia, raionul Căușeni, au confirmat că aparatul le aparține și au spus că au cumpărat marijuana de la un necunoscut. Ca urmare, a fost întocmit proces-verbal privind încălcarea regimului zonei de frontieră, masa vegetală a fost transmisă către expertiză, iar cercetările sunt în derulare până la elucidarea tuturor circumstanțelor.

Poliția de Frontieră mai informează că un alt cetățean a fost reținut la cea de-a doua tentativă de trecere frauduloasă a hotarului moldo-ucrainean. Acesta a încercat să traverseze ilegal frontiera de stat pe direcția Crocmaz – Starokazacie. Bărbatul a fost observat de către patrula mobilă a SPF Căplani, fiind reținut la 50 de metri de la linia de frontieră.

Potrivit legislației, trecerea ilegală a frontierei de stat a Republicii Moldova prin eludarea sau sustragerea de la controlul efectuat la trecerea acesteia se pedepsește cu amendă în mărime de până la 750 de unități convenționale sau cu muncă neremunerată în folosul comunității de la 150 la 200 de ore, sau cu închisoare de până la doi ani.