logo

PSRM și Pentru Moldova nu merg la consultările inițiate de președintele țării


https://www.ipn.md/index.php/ro/psrm-si-pentru-moldova-nu-merg-la-consultarile-initiate-7965_1080604.html

Deputații din Partidul Socialiștilor, dar și cei din Platforma parlamentară Pentru Moldova, din care face parte și fracțiunea Partidului Șor, nu vor merge astăzi, 26 martie, la consultările inițiate de președintele țării, Maia Sandu. Despre aceasta au anunțat reprezentanții formațiunilor în plenul Parlamentului, transmite IPN.

„Fracțiunea socialiștilor este invitată la 15.30 la consultări la Președinție. Țin să aduc la cunoștință doamnei președinte că astăzi sunt lucrările Parlamentului, este ședință ordinară, avem o agendă, care va dura mult peste ora 15.30. De aceea, solicităm Președinției să numească altă dată a consultărilor”, a declarat liderul fracțiunii PSRM, Corneliu Furculiță.

„Din câte vedem, astăzi ordinea de zi este plină de întrebări care au fost amânate deja de câteva ori, dar credem că cetățenii așteaptă totuși ca noi, deputați, să lucrăm asupra acțiunilor concrete. Și având în vedere că Platforma Pentru Moldova și fracțiunea Partidului Șor a reconfirmat planurile noastre și poziția că avem majoritate în Parlament și candidatul nostru la funcția de prim-ministru, credem totuși că aceste consultări pot fi de prisos sau mutate pentru o altă dată, când nu este zi de lucru la deputați”, a spus secretara fracțiunii Partidului Șor, Marina Tauber.

Aceasta a mai propus ca șefa statului să fie invitată la Parlament, dacă mai este nevoie de consultări. „Anunțăm că la ora 13.00 noi nu vom fi gata să mergem la aceste consultări. Dacă o să fie organizate în altă zi sau în alte circumstanțe, atunci noi, ca de obicei, desigur vom accepta această invitație”, a mai spus deputata.

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a invitat pentru astăzi, 26 martie, la consultări grupurile parlamentare. Aceasta după ce, ieri, ședința în plen a Parlamentului nu a întrunit cvorumul pentru a pune în discuție cererea premierului desemnat Igor Grosu privind aprobarea listei Cabinetului de miniștri și programul de guvernare. Aceasta a fost a doua tentativă eșuată de numire a Guvernului plenipotențiar, prima tentativă consumându-se în data de 11 februarie. Republica Moldova are un guvern în demisie deja de trei luni.