logo

PSRM își declară susținerea la prezidențiale pentru Igor Dodon


https://www.ipn.md/index.php/ro/psrm-isi-declara-sustinerea-la-prezidentiale-pentru-igor-dodon-8008_1076649.html

Partidul Socialiștilor își declară susținerea pentru Igor Dodon, care candidează independent la alegerile prezidențiale din 1 noiembrie. „Igor Dodon este un economist profesionist și competent, familiarizat pe deplin cu nevoile și cerințele economiei naționale a țării”, menționează formațiunea într-o declarație, citat de IPN.

PSRM precizează că susține toate inițiativele înaintate de Igor Dodon în programul său electoral: protecția socială a populației, dezvoltarea și modernizarea sistemului de sănătate, politica demografică, consolidarea și îmbunătățirea sistemului de învățămînt, reabilitarea zonelor rurale etc.

„Partidul Socialiștilor a pledat întotdeauna pentru statalitatea moldovenească, identitatea, neutralitatea și unificarea pașnică a țării. Considerăm extrem de importantă o nouă reformă constituțională în domeniul justiției și interzicerea „turismului politic”. Pentru a consolida pacea civilă și interetnică, considerăm că este necesară adoptarea unei noi Legi cu privire la funcționarea limbilor, în care limba moldovenească să păstreze statutul de limbă de stat unică pe teritoriul țării, iar limba rusa să devină limba oficială a comunicării interetnice”, se spune în declarație.

Formațiunea susține cursul către o politică externă echilibrată, către consolidarea relațiilor cu Federația Rusă și Uniunea Europeană, precum și cu România și Ucraina. PSRM optează pentru păstrarea și consolidarea statutului neutru al Republicii Moldova.

„Partidul Socialiștilor este convins că doar Igor Dodon este capabil să realizeze acest program și să finalizeze reformele inițiate. Experiența, caracterul și poziția sa în viață sunt astăzi solicitate, în contextul crizei globale cauzate de pandemia de COVID-19, amenințările interne și externe la adresa statalității țării noastre”, se mai spune în declarația socialiștilor.

În cursa prezidențială sunt înregistrați opt concurenți electorali: Renato Usatîi (Partidul Nostru), Andrei Năstase (Platforma DA), Tudor Deliu (PLDM), Igor Dodon (independent, susținut de PSRM), Violeta Ivanov (Partidul Șor), Maia Sandu (Partidul Acțiune și Solidaritate), Octavian Țîcu (Partidul Unității Naționale) și Dorin Chirtoacă (Blocul Electoral UNIREA).