logo

Procurorii au ridicat acte de la „Moldovagaz”, „Moldtelecom” şi „Metalferos”


https://www.ipn.md/index.php/ro/procurorii-au-ridicat-acte-de-la-moldovagaz-moldtelecom-si-metalferos-7966_1023174.html

Procuratura Generală anunţă despre ridicarea mai multor acte ce se referă la activitatea economico-financiară a întreprinderilor SA „Moldovagaz”, SA„Moldtelecom” şi SA „Metalferos”. Ridicările fac parte din şirul de acţiuni procesuale în cadrul investigaţiilor ce ţin de activitatea unor întreprinderi cu capital de stat şi dominaţie pe piaţă, ca urmare a acuzaţiilor aduse la şedinţa plenară a Parlamentului din 15 octombrie, transmite IPN.

Într-un comunicat de presă remis de procuratură se menţionează că actele şi acţiunile administraţiei companiilor respective urmează a fi analizate şi încadrate procesual sub aspect de documentare a comiterii abuzurilor şi depăşirii atribuţiilor prevăzute de legislaţie şi actele normative în domeniu, fapte ce ar fi cauzat prejudicii intereselor publice şi ale consumatorilor de servicii.

Concomitent, pe 19 octombrie a fost pornită urmărirea penală pe faptul abuzului de serviciu, comis de către persoane care gestionează întreprinderile implicate în livrarea şi transportul energiei electrice, ceea ce ar fi cauzat daune în proporţii deosebit de mari intereselor publice şi anume statului şi cetăţenilor Republicii Moldova.

Procuratura Generală menţionează că privitor la evoluţiile şi deciziile procesuale pe cazurile respective vor fi remise informaţii suplimentare.